Skip to main content

Merguezburger met geroosterde pompoen en roerbak van broccoli, zwarte knoflook, rode peper en munt

Lam, Snel klaar

  • Totale tijd 35 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 1.50 pompoen
  • 600 gram broccoli
  • 1 rode peper
  • 4 merguezburgers
  • 5 teentjes zwarte knoflook
  • 2 tl citroenrasp
  • 2 el citroensap
  • 2 el munt

In Huis

  • 1 tl paprikapoeder
  • olie om te bakken
icon package

Recept stappen

  1. Verwarm de oven voor op 220 graden. Was de pompoen, je hoeft ‘m niet te schillen. Snij in kwarten en verwijder de zaadlijsten. Snij in wedges van ca. 1 cm. Doe in een mengkom, voeg olijfolie, peper, voldoende zout en de paprikapoeder toe en schud goed om, zodat alles bedekt is. Spreid uit op een met bakpapier beklede bakplaat en rooster 25-30 min in de oven, of langer als je de pompoen bruiner wilt.
  2. Snij de stronk van de broccoli, zodat je het groene deel (het hoofd) goed neer kan leggen. Snij het hoofd van de broccoli met een groot mes in dunne plakken en hak de plakken die niet uit elkaar vallen grof. Snij de taaiere uitstulpingen van de stronk, halveer in de lengte en snij in dunne plakjes.
  3. Verwarm wat olie in een wok. Roerbak de broccoli ca. 7 minuten. Halveer de rode peper in de lengte, verwijder de zaadlijsten, snij in halve ringetjes en voeg bij de broccoli.
  4. Verwarm wat olie in een pan en bak de burgers rondom bruin in ca. 8 min.
  5. Snij de zwarte knoflook in kleine stukjes. Rasp de citroen. Hak de munt fijn. Check of de broccoli beetgaar is, zet het vuur uit en voeg dan de munt, de citroenrasp, het citroensap en zwarte knoflook toe met nog een scheut olijfolie. Breng op smaak met peper en voldoende zout. Serveer direct met de geroosterde pompoen en merguezburgers.