Merguezworstjes met gebakken aardappeltjes en geroerbakte snijbiet en paprika

  • Totale tijd minuten
Merguezworstjes met gebakken aardappeltjes en geroerbakte snijbiet en paprika | Maaltijdbox recepten

Ingrediƫnten

In De Krat

  • 800 gram Opperdoezer aardappelen
  • 2 stuks witte ui
  • 4 stuks Merguezworstjes
  • 2 stuks rode paprika
  • 300 gram snijbiet

In Huis

  • olie om te bakken
  • 1 tl paprikapoeder
  • 20 gram boter
  • 2 teentjes knoflook
  • optioneel mayonaise
icon package

Recept stappen

  1. Verwarm de oven voor op 220 graden. Boen de aardappels schoon en snij in blokjes van ca. 2 cm. Meng met ruim olie, paprikapoeder, peper en zout en spreid uit op een met bakpapier beklede bakplaat of in een ovenschaal. Schuif gedurende 20-25 minuten in de oven.
  2. Snij de witte ui doormidden en in halve ringen. Smelt een klontje boter met wat olie in een koekenpan en bak daarin de ui zachtjes totdat ze bruint. Hoe langer, hoe lekkerder.
  3. Braad de merguezworstjes warm in een pan met wat olie.
  4. Snij intussen de paprika in de lengte doormidden en in reepjes. Voeg bij de ui en bak mee totdat beide wat bruin zijn.
  5. Snij de stengels van de snijbiet in stukjes en het blad in repen. Hak de knoflook fijn. Voeg de stengels en knoflook bij de paprika en ui en na een minuut of 2 het blad. Roerbak nog even kort totdat het blad is geslonken. Breng op smaak met peper en zout.
  6. Serveer de merguezworstjes met de groenten, aardappeltjes en evt. een beetje mayo.