Merguezworstjes met krieltjes, courgette en paprika uit de oven en simpele salade

Rund

  • Totale tijd minuten
Merguezworstjes, krieltjes en ovengroenten | Maaltijdbox recepten

Ingrediƫnten

In De Krat

  • 700 gram krieltjes
  • 2 stuks courgette
  • 2 stuks rode paprika
  • 1 stuks komkommer
  • 1 zakje babyleaf slamix
  • 4 stuks merguezworstjes (rund)

In Huis

  • olie om te bakken
  • 2 tl paprikapoeder
  • 3 el olijfolie extra vierge
  • 1 el balsamico azijn
  • naar smaak mayonaise (optioneel)
icon package

Recept stappen

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Was de krieltjes, halveer de grotere exemplaren en doe ze in een mengkom. Halveer de courgette in de lengte en snij halve maantjes van 2 cm dik. Snij de paprika in reepjes. Voeg beide bij de krieltjes. Voeg olie, het paprikapoeder, zout en peper toe en hussel goed. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Schuif in de oven en bak 25-30 minuten.
  3. Maak dressing in een slakom van de olijfolie extra vierge, balsamico azijn, zout en peper voor de simpele salade. Was of schil de komkommer en snij in stukjes, voeg bij de dressing. Meng de gemengde sla er op het laatst door.
  4. Verwarm olie in een koekenpan en bak de worstjes bruin en gaar in 6-8 minuten.
  5. Serveer de ovengroenten met de worstjes, eventueel een beetje mayonaise naar smaak en de salade.