Merguezworstjes met krieltjes, courgette en paprika uit de oven en simpele salade

Rund

  • Totale tijd 35 minuten
Merguezworstjes, krieltjes en ovengroenten | Recept uit de snelle maaltijdbox

Ingrediënten

In De Krat

  • 600 gram krieltjes
  • 2 stuks courgette
  • 1.5 stuks rode paprika
  • 1 stuks komkommer
  • 1 zakje babyleaf slamix
  • 4 stuks merguezworstjes

In Huis

  • olie om te bakken
  • 2 tl paprikapoeder
  • 3 el olijfolie extra vierge
  • 1 el balsamico
  • naar smaak mayonaise (optioneel)
icon package

Recept stappen

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Was de krieltjes, halveer de grotere exemplaren en doe ze in een mengkom. Halveer de courgette in de lengte en snij halve maantjes van 2 cm. Snij de paprika in reepjes. Voeg beide bij de kriel. Voeg olie, paprikapoeder, zout en peper toe en hussel goed. Bekleed een bakplaat met bakpapier en verdeel de kriel en groenten erover. Schuif in de oven en bak 25-30 minuten.
  3. Maak de simpele salade. Was of schil de komkommer en snij in stukjes. Meng met de gemengde sla. Voeg een dressing van olijfolie extra vierge, balsamico, zout en peper toe. (Zie tip).
  4. Verwarm olie in een koekenpan en bak de worstjes bruin en gaar in 6-8 minuten.
  5. Serveer de ovengroenten met de worstjes, eventueel een beetje mayonaise naar smaak en de salade.
  6. Als je wat salade wilt bewaren voor een ander moment, kun je de dressing er beter nog niet doorheen mengen.