Merguezworstjes met Midden-Oosterse couscous en ovengroenten

Lam, Kalf

  • Totale tijd minuten
Merguezworstjes met Midden Oosterse couscous en ovengroenten | Maaltijdbox recepten

Ingrediƫnten

In De Krat

  • 500 gram oranje bataat
  • 500 gram pastinaak
  • 240 gram couscous
  • 2 el ras el hanout
  • 1 stuks venkel
  • 4 el krulpeterselie
  • 2 el muntblaadjes
  • 2 stuks merquezworstjes
  • 1 bakje yoghurt

In Huis

  • olie om te bakken
  • kneepje citroensap (uit een flesje)
icon package

Recept stappen

  1. Verwarm de oven voor op 220 graden. Zet de waterkoker aan.
  2. Schrob de bataat schoon en snij in blokjes van 2 cm. Schil de pastinaak en snij in blokjes van 1 cm. Leg in een braadslee, besprenkel met olie, zout en peper. Rooster 20-25 minuten in de oven.
  3. Doe de couscous met de ras el hanout en zout in een kom en overgiet met kokend water tot 1 cm boven de korrels. Dek af. Roer na 10 minuten los met een vork.
  4. Verwijder het hart en loof van de venkel. Snij in dunne plakjes. Hak de peterselie en muntblaadjes fijn.
  5. Verwarm olie in een koekenpan en bak de worstjes in 6-8 minuten bruin en gaar. Haal uit de pan en hou warm. Bak de venkel in het vet van de worstjes 2-3 minuten aan.
  6. Meng 1/3 van de kruiden door de yoghurt. Breng op smaak met een kneepje citroensap, zout en peper.
  7. Schep de rest van de kruiden en venkel door de gare couscous. Serveer met de worstjes, ovengroenten en het yoghurtsausje.