Skip to main content

Merguezworstjes met Turks brood en een Griekse salade

Rund

  • Totale tijd 25 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 1 stuk(s) Rode ui
  • 4 stuk(s) Merguezworstjes
  • 4 stuk(s) Tomaten
  • 1 stuk(s) Komkommer
  • 1 stuk(s) Paprika
  • 100 g Geiten-saladekaas
  • 1 stuk(s) Turks brood
  • 1 bakje(s) Yoghurt

In Huis

  • 2 el Rode wijnazijn
  • 3 el Olijfolie (extra vierge)
  • Olie om te bakken
  • 1 tl Oregano
  • Peper en zout
icon package

Recept stappen

  1. 1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. 2. Snij de rode ui in dunne halve ringen en doe in een kommetje met de rode wijnazijn, olijfolie extra vierge, peper en zout.
  3. 3. Bak de worstjes in een beetje olie langzaam gaar en bruin.
  4. 4. Snij de tomaten in partjes, de komkommer in halve maantjes, de paprika in stukjes. Snij de saladekaas in kleine stukjes. Voeg alles samen en doe vlak voor serveren de dressing met ui erover. Maak op smaak met gedroogde oregano, peper en genoeg zout.
  5. 5. Piep het Turkse brood even op in ca. 5 minuten, hou het in de gaten.
  6. 6. Doe de yoghurt in een bakje met zout en peper en zet op tafel.
  7. 7. Snij de merguezworsten in tweeën en serveer op een stevig stuk Turks brood met een goede klodder yoghurt. Serveer de Griekse salade erbij.
  8. <br>Let op: je hebt twee keer paprika nodig deze week.