Skip to main content

Met tallegio gevulde portobello met venkel en spruiten, geserveerd met geroosterde aardappelen

Vegetarisch

  • Totale tijd 50 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 400 g Spruiten
  • 10 blaadje(s) Salie
  • 800 g Aardappelen
  • 4 stuk(s) Portobello
  • 2 stuk(s) Sjalot
  • 200 g Venkel
  • 4 el Tijm
  • 1 bakje(s) Gemengde paddenstoelen

In Huis

  • 5 teentje(s) Knoflook
  • 10 el Olijfolie (extra vierge)
  • naar smaak Zeezout
  • naar smaak Peper uit de molen
  • scheutje(s) Citroensap
icon package

Recept stappen

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Zet een pannetje met water op voor de spruitjes. Maak de spruitjes schoon, halveer en kook beetgaar in 6 minuten.
  3. Verwijder het steeltje uit de portobello’s en bewaar dit. Besprenkel de portobello’s met olijfolie, peper en zout.
  4. Boen de aardappels en snij in stukken. Doe in een schaal en pers de helft van de knoflook er boven uit. Meng met wat olijfolie en een kneepje citroensap en schep goed om. Verdeel de aardappels op een met bakpapier belegde ovenplaat en bestrooi met wat zout. Leg de portobello’s erop om voor te garen.
  5. Halveer de venkel, verwijder het hart en snij in kleine blokjes van 0,5 cm. Hak de sjalotjes en de helft van de knoflook fijn. Verhit 2 el olie in een koekenpan en bak de sjalotjes en venkel tot ze glazig worden.Hak de stelen van de portobello's en de gemengde paddenstoelen in stukken en meng met de knoflook en 2el van de gehakte kruiden door ui en venkel. Smoor 10 minuten met deksel op de pan tot alles gaar is. Schep de portobello’s vol met het paddenstoelenmengsel en zet in een ovenschaal.
  6. Snij plakjes van de taleggio en drapeer over de paddenstoelen. Leg overgebleven vulling er omheen. Schuif in de oven boven de aardappels en bak 10 minuten tot de kaas is gesmolten. Hak de salie en de andere helft van de knoflook. Bak in een koekenpan de salie met de knoflook 30 seconden in 2el olie, voeg de spruiten toe, bak even om op hoog vuur. Meng ernaar smaak zout, flink peper, citroensap en gul olijfolie door. Serveer met de portobello’s en de aardappelen.
  7. <br>Rooster de aardappels onder in de oven in ca. 30 minuten gaar en bruin. Let op: haal na 5 minuten de portobello’s eruit en laat de aardappels verder garen.