Mexicaanse bonensalade met kipgehaktburger

Kip

  • Totale tijd 35 minuten
Kipgehaktburgers met Mexicaanse bonensalade | Maaltijdbox recepten

Ingrediënten

In De Krat

  • 800 gram bataat
  • 1 stuks rode peper
  • 2 stengels lente-ui
  • 200 gram peen
  • 400 gram kipgehakt
  • 225 ml yoghurt
  • 2 kropje little gem sla

In Huis

  • 1 stuks limoen
  • olie om te bakken
  • 1 tl paprikapoeder
  • 2 tl limoenrasp
  • 2 el limoensap
  • 4 tl Mexicaanse gehaktkruiden
  • 1.5 blikjes zwarte bonen
  • 1 potje mais
  • 3 el olijfolie extra vierge
  • 3 el koriander (fijngehakt)
icon package

Recept stappen

  1. Verwarm de oven voor op 220 graden.
  2. Was of schil de bataat en snij in frietformaat. Bestrooi met het paprikapoeder, olie, peper en zout. Bekleed je grootste bakplaat met bakpapier en verdeel de bataat erover (laat liefst een beetje ruimte tussen elk ‘frietje’). Zet 25-30 minuten in de oven. Hussel halverwege.
  3. Rasp de schil (alleen het groen) van de limoen en hou apart. Pers het sap in een slabak. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snij fijn, voeg bij het sap. Snij de lente ui in ringetjes, voeg toe. Schil de peen en snij in hele kleine blokjes, of rasp als je dat lekkerder/ makkelijker vindt. Meng met wat zout bij het sap en laat even intrekken.
  4. Mix het vlees met de Mexicaanse gehaktkruiden en draai van het vlees een burger p.p. Bak in wat olie in een koekenpan in ca. 4 minuten per kant gaar.
  5. Meng de yoghurt met de limoenrasp en wat peper en zout en zet in een bakje op tafel.
  6. Doe de bonen en mais in een vergiet, spoel af en laat uitlekken. Verwijder het hart van de little gem en snij in reepjes. Voeg vlak voor het serveren samen met de olijfolie extra vierge bij de peen. Hak de koriander fijn en voeg toe. Voeg eventueel naar smaak nog wat limoensap toe.
  7. Serveer de salade met de bataat en burgers. Serveer met de limoen-yoghurt.