Mexicaanse bowl met chipolata en funky yoghurtsausje
Varken
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 700 gram pompoen
- 2 stuks rode puntpaprika
- 1 stuks gele ui
- 2 stuks little gem
- 8 stuks runderchipolata worstjes
- 2 stuks maiskolf
- 2 pakjes zwarte bonen
- 0.5 bosje koriander
- 1 stuks jalapeno
- 1 stuks limoen
- 1 bakje yoghurt
In Huis
- 2 tl paprikapoeder
- 1 tl komijnpoeder
- 1 mespuntje cayennepeper (optioneel)
- 4 teentjes knoflook
- olie of boter on te bakken
Recept stappen
- Verwarm de oven voor op 220 graden.
- Was de pompoen. Verwijder evt. harde lelijke plekjes van de schil, halveer en verwijder de zaden met een lepel. Snij in parten en maak blokjes van ca. 2 cm. Doe in een mengkom. Halveer de paprika in de lengte en snij in reepjes. Snij de ui in dunne partjes. Voeg alles bij de pompoen. Voeg de paprika- en komijnpoeder - en indien gewenst een mespuntje cayenne - toe, samen met zout, peper, de hele knoflooktenen en een scheut olie. Schud goed om, spreid uit over een met bakpapier beklede bakplaat en rooster 15-20 minuten in de oven.
- Snij de little gem in reepjes en doe in een grote mengkom.
- Verwarm olie of boter in een koekenpan en braad de chipolata worstjes rondom bruin. Haal intussen de maiskolven af en snij met een groot mes de korrels voorzichtig (anders springen ze alle kanten op!) van de maiskolven. Bak 5 tot 8 minuten mee met de worstjes tot de korrels beetgaar zijn en de worstjes gaar. Haal de worstjes uit de pan en houd warm.
- Giet en spoel de mais en de zwarte bonen af in een vergiet en warm even op in het vet van de worstjes.
- Hak de jalapeño (evt. met zaadlijsten als je van pittig houdt) en de koriander incl. dunne steeltjes fijn. Rasp het groen van de limoenschil. Meng samen met de yoghurt in een kommetje. Doe er een kneepje limoensap bij. Breng op smaak met peper en zout. Druk de gepofte knoflookteentjes uit het velletje en prak/snij fijn. Roer door de yoghurtsaus.
- Voeg het mais-bonenmengsel en de ovengroenten bij de little gem en schep door elkaar. Serveer met de worstjes en een flinke dot yoghurtsaus.