Skip to main content

Mexicaanse burger met maiskolven en koriander-chiliboter

Rund

  • Totale tijd 40 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 4 stuk(s) Maiskolven
  • 1 stuk(s) Coeur de boeuf tomaten
  • 2 el Peterselie
  • 4 stuk(s) Hamburger
  • 1 stuk(s) Ui
  • naar smaak Rustiek breekbrood

In Huis

  • 1 stuk(s) Limoen
  • 1 Rode peper
  • 2 el Koriander
  • 100 g Boter
  • naar smaak Peper en zout
  • 1 tl Komijnpoeder
  • 1 tl Paprikapoeder
  • om te bakken Olie
icon package

Recept stappen

  1. Rasp de limoen, verwijder het zaad van de rode peper en hak zeer fijn en hak de koriander.
  2. Meng vervolgens voor de kruidenboter de boter (op kamertemperatuur) met de geraspte limoen, rode peper, koriander, zout en peper.Zet in de koelkast om op te stijven.
  3. Kook de maiskolven in water met wat zout in ca. 10 minuten gaar.
  4. Snij de tomaten in stukjes en hak de peterselie fijn. Meng tomaten met peterselie, peper en zout.
  5. Doe de hamburgers in een kom en voeg een fijngehakte ui, komijnpoeder en paprikapoeder toe. Meng met een vork. Vorm er weer 4 burgers van en zet in de koelkast om op te stijven.
  6. Kwast de burgers in met olie en grill ze om en om bruin en rosé in 4-5 minuten aan iedere kant. Verdeel de burgers over vier borden. Leg er wat van het tomaatmengsel op.
  7. Serveer er de maiskolven bij met een klontje kruidenboter erop.
  8. Lekker met een geroosterd of gegrild breekbroodje.