Skip to main content

Mexicaanse lasagne met kievietsbonen

Vegetarisch

  • Totale tijd 50 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 2 blikje(s) Kievitsbonen
  • 1 stuk(s) Rode peper
  • 3 stuk(s) Lente-ui
  • 1 bosje(s) Koriander
  • 400 g Spinazie
  • 1 stuk(s) Rode ui
  • 4 el Peterselie
  • 2 blikje(s) Tomatenstukjes
  • 150 g Geitenkaas
  • 1 pak(ken) Lasagnevellen (vers)
  • 100 ml Creme fraiche

In Huis

  • 1 tl Zout
  • 2 teentje(s) Knoflook
  • 1 tl Chilipoeder
  • naar smaak Peper
icon package

Recept stappen

  1. 1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Laat de kievietsbonen uitlekken in een vergiet.
  2. 2. Snij het rode pepertje fijn en gebruik de ene helft nu en de andere helft later. Snij de lente-ui in ringetjes. Doe samen met de koriander en de spinazie (pluk voor pluk) in een keukenmachine en voeg zout toe. Hak grof. (NB. Heb je geen keukenmachine, hak dan de spinazie en de koriander grof met een groot mes).
  3. 3. Snipper de rode ui fijn. Hak de knoflook en peterselie. Maak de salsa door de tomatenstukjes te mengen met de ui, knoflook en peterselie. Breng op smaak met zout, peper en chilipoeder (voorzichtig, als er kinderen mee eten, begin met 1/4 tl en proef even). Roer de uitgelekte bonen erdoor.
  4. 4. Rasp de kaas met een grove rasp en meng met het restant van de rode peper.
  5. 5. Vet een ovenschaal in en bedek de bodem met lasagne vellen; je gaat twee lagen maken. Bedek de onderste lasagnevellen met de helft van de salsa en bonen, volg met de helft van de spinazie en iets minder dan de helft van de kaas. Herhaal dit proces 1 keer en eindig met de rest van de kaas.
  6. 6. Doe er folie over en bak 10 minuten met en nog eens 10 minuten zonder folie.
  7. 7. Serveer met wat crème fraîche.
  8. <br>Let op: Je hebt vaker geitenkaas, ui, peterselie en crème fraîche nodig deze week.