Skip to main content

Mexicaanse pokébowl met mais, komkommer en yoghurtsausje

Vegetarisch

  • Totale tijd 40 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 4 kolven mais
  • 2 stuks paprika's
  • 200 ml yoghurt
  • 1 stuks rode uien
  • 4 stengels bleekselderij
  • 200 gram komkommer

In Huis

  • 400 gram zoete aardappel
  • 0.25 tl cayennepeper
  • 2 tl paprikapoeder
  • 0.5 tl komijnpoeder
  • olie (om te bakken)
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 klontje boter
  • 400 gram (kidney)bonen
  • 4 takjes koriander
  • tl limoen(rasp)
  • 1 kneepje limoensap
icon package

Recept stappen

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Schil de zoete aardappel, snij in blokjes en doe in een mengkom. Voeg de gedroogde kruiden met wat zout en een scheut olijfolie toe en meng goed. Spreid uit over een bakplaat en leg de hele tenen knoflook (met schil) ernaast.
  3. Haal intussen het blad van de maiskolven en snij met een groot mes de korrels eraf. Snij de kolven eerst doormidden als je dat makkelijker vindt. Verwarm een klontje boter of olie in een koekenpan en bak de maiskorrels gaar.
  4. Verwijder de zaadlijsten van de paprika en snij in reepjes. Leg naast de zoete aardappel op de bakplaat. Besprenkel met wat olijfolie en voeg zout en peper naar smaak toe. Snij de ui in 8 parten, besprenkel ook met wat olijfolie en leg ernaast op de bakplaat. Zet de groenten 20 min in de oven. Check tussendoor of niks aanbrandt.
  5. Snij de bleekselderij stengels in dunne plakjes. Schil de komkommer, halveer in de lengte en verwijder de zaadlijsten. Snij in halve maantjes en zet beide weg.
  6. Laat de bonen uitlekken. Hak de koriander fijn, rasp de schil van de limoen (1 limoen bij 4p!) en knijp de gepofte knoflook fijn. Meng samen met de yoghurt in een kommetje. Doe er een kneepje limoensap bij. Voeg eventueel wat zout en peper toe.
  7. Neem voor ieder een aparte bowl en rangschik alle groenten en de mais mooi in de bowl. Schep een flinke dot yoghurtsaus in het midden en serveer de rest van de saus erbij.
  8. Lekker met wat geraspte kaas.