Mexicaanse pokébowl met merguez, bonen en bataat

Lam, Kalf

  • Totale tijd 40 minuten
Mexicaanse pokébowl recept | Maaltijdbox recepten

Ingrediënten

In De Krat

  • 500 gram bataat
  • 2 stuks paprika
  • 1 stuks ui
  • 4 stukjes merguezworstje
  • 2 blikjes bonenmix
  • 15 gram koriander
  • 1 stuks rode peper
  • 1 stuks limoen (rasp)
  • 250 gram yoghurt
  • kneepje limoensap
  • 2 stengels bleekselderij
  • 40 gram waterkers

In Huis

  • 2 tl paprikapoeder
  • 0.5 tl komijnpoeder
  • 0.25 tl cayennepeper
  • om te bakken olie
  • 2 teentjes knoflook
icon package

Recept stappen

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Schil de bataat, snij in blokjes en doe in een mengkom. Voeg de gedroogde kruiden met wat zout en een scheut olijfolie toe en meng goed. Spreid uit over een bakplaat en leg de hele tenen knoflook (met schil) ernaast.
  3. Verwijder de zaadlijsten van de paprika en snij in reepjes. Leg naast de bataat op de bakplaat. Besprenkel met wat olijfolie en voeg zout en peper naar smaak toe. Snij de ui in 8 parten, besprenkel ook met wat olijfolie en leg ernaast op de bakplaat. Zet de groenten ca. 20 minuten in de oven. Check tussendoor of niks aanbrandt.
  4. Bak de merguezworstjes zachtjes in 8 minuten in olie in een koekenpan.
  5. Warm de bonen zachtjes op in een pannetje (in eigen vocht). Giet af.
  6. Hak de koriander (ook de steeltjes) fijn, snij de rode peper in dunne ringetjes (laat de zaadlijsten zitten als je van pittig houdt), rasp de schil van de limoen (1 limoen bij 4p!) en knijp de gepofte knoflook fijn. Meng samen met de yoghurt in een kommetje. Doe er een kneepje limoensap bij. Breng op smaak met peper en zout.
  7. Snij de bleekselderij in dunne plakjes en verwijder alleen dikkere stelen van de waterkers.
  8. Neem voor ieder een aparte bowl en rangschik alle groenten, bonen en het merguezworstje (evt in plakjes) mooi in de bowl. Schep een flinke dot yoghurt in het midden en serveer de rest van de saus erbij.