Skip to main content

Mexicaanse rundvleesstoofschotel met knolselderijpuree

Rund

  • Totale tijd 150 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 2 stuk(s) Sjalot
  • 400 g Wortel
  • 1 stengel(s) Bleekselderij
  • 150 g Spekblokjes
  • 600 g Runderstoofvlees
  • 2 takje(s) Tijm
  • 700 g Aardappelen
  • 300 g Knolselderij

In Huis

  • 800 g Gepelde tomaten
  • 1 el Olijfolie
  • 25 g Boter
  • 100 ml Rode wijn
  • 100 ml Warme melk
  • 1 tl Gerookt paprikapoeder
  • naar smaak Peper en zout
icon package

Recept stappen

  1. 1. Snipper de sjalot en snij wortel en selderij in kleine blokjes.
  2. 2. Pureer de gepelde tomaten.
  3. 3. Verhit de olijfolie in een grote braadpan en bak hierin het spek zachtjes uit. Voeg zo nodig nog wat olijfolie of boter toe en bak hierin de fijngesneden groenten zachtjes aan totdat het geheel een beetje begint te karamelliseren.
  4. 4. Doe het rundvlees erbij en bak mee totdat het bruin wordt. Voeg de wijn toe en laat koken op hoog vuur totdat deze verdampt is. Doe tenslotte de gepureerde tomaten en de takjes tijm in de pan. Breng op smaak met zout en peper. Sluit het deksel en breng aan de kook. Laat zachtjes ongeveer 2 uur sudderen. Check of het niet te droog wordt. Voeg indien nodig wat water of bouillon toe.
  5. 5. Maak in de tussentijd de puree. Schil de aardappels en knolselderij en snij in stukken. Doe in een pan en voeg water toe zodat de groenten bijna onder staan. Voeg zout toe en breng aan de kook. Giet af en laat droogstomen.
  6. 6. Stamp met een groentestamper tot een grove puree, samen met de boter en een beetje melk.
  7. 7. Roer tegen het einde van de kooktijd het gerookte paprikapoeder door de vleessaus en controleer op zout en peper.
  8. 8. Serveer de vleessaus met de puree en een eenvoudige salade bijv. van krulandijvie, maiskorrels en een simpele dressing.