Dit is ons receptenarchief t/m 2023. Heb je al een box? Log in met je bestaande e-mailadres in de Crisp app om ‘m daar te beheren.

Midden-Oosterse kikkererwtenstoof met kalfschipolata, spinazie, rijst en munt-yoghurt

Kalf

  • Totale tijd minuten
Midden-Oosterse kikkererwten-spinaziestoof met kalfschipolata, rijst en munt-yoghurt | Maaltijdbox recepten

Ingrediënten

In de box

  • 250 gram zilvervliesrijst
  • 400 gram Kalfschipolata
  • 1 stuks aubergine
  • 2 stuks paprika
  • 1 bakje spicy specerijen
  • 1 blikje tomatenpuree
  • 1 potje kikkererwten
  • 400 gram snoeptomaatjes
  • 1 el muntblaadjes
  • 1.5 bakje yoghurt
  • 400 gram spinazie

In Huis

  • olie om te bakken
  • 4 tenen knoflook
  • kneepje citroensap
icon package

Recept stappen

  1. NB. Laat het vlees bij voorkeur ca. 1 uur op kamertemperatuur komen.
  2. Breng de rijst (zie tip) met iets meer dan de dubbele hoeveelheid water en wat zout aan de kook en laat in ca. 25 minuten afgedekt (zachtjes!) gaar en droog koken (liefst m.b.v. een vlamverdeler).
  3. Verwarm olie in een stoofpan en bak daarin de worstjes kort op hoog vuur rondom bruin aan. Prik ze in met een vork zodat er wat vet uit de worstjes in de pan stroomt. Haal uit de pan en zet even weg.
  4. Snij de aubergine in kleine blokjes van max 1 cm. Voeg nog een flinke scheut olie in de braadpan en bak de aubergine stevig aan.
  5. Snij de paprika in reepjes en verwijder het velletje van de knoflooktenen.
  6. Roerbak de hele knoflooktenen en paprika een paar minuten mee op hoog vuur.
  7. Voeg de specerijen bij de groenten en bak kort mee. Voeg de tomatenpuree toe en bak een minuutje mee zodat het zuurtje eraf gaat.
  8. Voeg de kikkererwten (incl. vocht), hele tomaatjes en een flinke snuf zout toe. Breng aan de kook, dek af en laat nog ca. 20 minuten zachtjes stoven, tot de aubergine zacht is. Leg de worstjes de laatste 5 minuten in de stoof.
  9. Hak de muntblaadjes fijn. Meng door de yoghurt met wat zout en peper.
  10. Verwarm olie in een wok en bak de spinazie tot geslonken. Breng op smaak met peper, zout en een kneepje citroensap.
  11. Hak de helft van de zacht geworden knoflook fijn. Meng door de yoghurt.
  12. Serveer de kikkererwtenstoof met de yoghurt, spinazie en rijst.
  13. Goed om te weten: in het spicy specerijenbakje (voor 4p) zit: 0,5 tl kurkuma, 0,5 tl chilivlokjes, 1 tl gemberpoeder, 2 tl paprikapoeder, 2 tl komijnzaadjes, 2 tl korianderzaadjes. In het 2p bakje zit de helft.
  14. Kook alle rijst. Hou de helft van de gekookte rijst apart (bewaar tot gebruik in de koelkast) voor de Kedgeree.