Midden-Oosterse kikkererwtenstoof met pita en yoghurtsaus

  • Totale tijd 40 minuten
Spinazie-kikkererwtenstoof met pita | maaltijdbox recepten

Ingrediƫnten

In De Krat

  • 8 tenen knoflook
  • 1 stuks rode peper
  • 2 stuks paprika
  • 1 stuks aubergine
  • 1 bakje spicy specerijen
  • 1 blikje tomatenpuree
  • 1.5 potjes kikkererwten
  • 500 gram cherrytomaatjes
  • 1 el munt
  • 2 el koriander
  • 1.5 bakje (vegan) yoghurt
  • 400 gram spinazie
  • 4 stuks pitabroodjes

In Huis

  • 100 ml milde olijfolie
  • 1 tl zout
  • olie om te bakken
  • 1 kneepje citroensap
icon package

Recept stappen

  1. Verwijder het velletje van de knoflooktenen. Halveer de rode peper in de lengte (zie tip). Snij de paprika in reepjes. Snij de aubergine in kleine blokjes van max 1 cm.
  2. Verhit de olie in een braadpan. Voeg de specerijen toe en bak kort aan. Voeg de tomatenpuree toe en bak een minuutje mee.
  3. Voeg de knoflook, rode peper, paprika en aubergine toe en roerbak ca. 2 minuten op hoog vuur. Voeg het zout, de kikkererwten (afgieten indien nodig) en cherrytomaatjes toe. Breng aan de kook, dek af en laat nog ca. 25 minuten zachtjes stoven.
  4. Hak de munt en koriander fijn. Meng door de yoghurt met wat zout en peper.
  5. Verwarm olie in een wok en bak de spinazie tot geslonken. Breng op smaak met peper, zout en evt. een kneepje citroensap.
  6. Hak 2 (bij 4p) van de zacht geworden teentjes knoflook fijn. Meng door de yoghurt.
  7. Verwarm de pitabroodjes in een broodrooster of leg ca. 5 minuten onder de grill in de oven. Snij ze in kwartjes om mee te dopen in de stoof en de yoghurtsaus.
  8. Serveer de kikkererwtenstoof met de yoghurt en pitabroodjes.
  9. Goed om te weten: in het spicy specerijenbakje (bij 4p) zit: 0,5 tl kurkuma, 0,5 tl chilivlokjes, 1 tl gemberpoeder, 2 tl paprikapoeder, 2 tl komijnzaadjes, 2 tl korianderzaadjes. In het 2p bakje zit de helft.
  10. Verwijder de zaadlijsten als je liever niet te pittig eet? De specerijen voegen ook nog wat pit toe.