Midden-Oosterse kikkererwtenstoof met pita en yoghurtsaus
- Totale tijd 40 minuten

Ingrediƫnten
In De Krat
- 8 tenen knoflook
- 1 stuks rode peper
- 2 stuks paprika
- 1 stuks aubergine
- 1 bakje spicy specerijen
- 1 blikje tomatenpuree
- 1.5 potjes kikkererwten
- 500 gram cherrytomaatjes
- 1 el munt
- 2 el koriander
- 1.5 bakje (vegan) yoghurt
- 400 gram spinazie
- 4 stuks pitabroodjes
In Huis
- 100 ml milde olijfolie
- 1 tl zout
- olie om te bakken
- 1 kneepje citroensap
Recept stappen
- Verwijder het velletje van de knoflooktenen. Halveer de rode peper in de lengte (zie tip). Snij de paprika in reepjes. Snij de aubergine in kleine blokjes van max 1 cm.
- Verhit de olie in een braadpan. Voeg de specerijen toe en bak kort aan. Voeg de tomatenpuree toe en bak een minuutje mee.
- Voeg de knoflook, rode peper, paprika en aubergine toe en roerbak ca. 2 minuten op hoog vuur. Voeg het zout, de kikkererwten (afgieten indien nodig) en cherrytomaatjes toe. Breng aan de kook, dek af en laat nog ca. 25 minuten zachtjes stoven.
- Hak de munt en koriander fijn. Meng door de yoghurt met wat zout en peper.
- Verwarm olie in een wok en bak de spinazie tot geslonken. Breng op smaak met peper, zout en evt. een kneepje citroensap.
- Hak 2 (bij 4p) van de zacht geworden teentjes knoflook fijn. Meng door de yoghurt.
- Verwarm de pitabroodjes in een broodrooster of leg ca. 5 minuten onder de grill in de oven. Snij ze in kwartjes om mee te dopen in de stoof en de yoghurtsaus.
- Serveer de kikkererwtenstoof met de yoghurt en pitabroodjes.
- Goed om te weten: in het spicy specerijenbakje (bij 4p) zit: 0,5 tl kurkuma, 0,5 tl chilivlokjes, 1 tl gemberpoeder, 2 tl paprikapoeder, 2 tl komijnzaadjes, 2 tl korianderzaadjes. In het 2p bakje zit de helft.
- Verwijder de zaadlijsten als je liever niet te pittig eet? De specerijen voegen ook nog wat pit toe.