Midden-Oosterse kikkererwtenstoof met pita en yoghurtsaus

  • Totale tijd 40 minuten
Spinazie-kikkererwtenstoof met pita | maaltijdbox recepten

Ingrediënten

In De Krat

  • 8 tenen knoflook
  • 1 stuks rode peper
  • 2 stuks paprika
  • 1 stuks aubergine
  • 2 potjes kikkererwten
  • 2 el tomatenpuree
  • 500 gram cherrytomaatjes
  • 1 bakje spicy specerijen (zonder stip)
  • 1 el munt
  • 2 el koriander
  • 1 tl limoenrasp
  • 1 el limoensap
  • 1.5 bakje yoghurt
  • 1 zakje spinazie
  • 8 stuks pitabroodjes

In Huis

  • 100 ml milde olijfolie
  • olie om te bakken
icon package

Recept stappen

  1. Verwijder het velletje van de knoflooktenen. Halveer de rode peper in de lengte (zie tip). Snij de paprika in reepjes. Snij de aubergine in kleine blokjes van max 1 cm. Doe de knoflook, rode peper, paprika, aubergine, kikkererwten (afgieten indien nodig), tomatenpuree, cherrytomaatjes, specerijen en olijfolie in een afdekbare braad- of hapjespan. Bak op hoog vuur aan, dek af en laat nog ca. 25 minuten zachtjes stoven.
  2. Hak de munt en koriander fijn. Rasp de limoen en pers het sap. Meng door de yoghurt.
  3. Verwarm olie in een wok en bak de spinazie tot geslonken.
  4. Hak 2 (bij 4p) van de zacht geworden teentjes knoflook fijn. Meng de helft door de yoghurt en de andere helft door de spinazie. Breng beide op smaak met peper en zout.
  5. Verwarm de pitabroodjes in een broodrooster of leg ca. 5 minuten onder de grill in de oven. Snij ze in kwartjes om mee te dopen in de stoof en de yoghurtsaus.
  6. Serveer de kikkererwtenstoof met de yoghurt en pitabroodjes.
  7. Goed om te weten: in het spicy specerijenbakje (bij 4p) zit: 0,5 tl kurkuma, 0,5 tl chilivlokjes, 1 tl gemberpoeder, 2 tl paprikapoeder, 1 tl zout, 2 tl komijnzaadjes, 2 tl korianderzaadjes. In het 2p bakje zit de helft.
  8. Verwijder de zaadlijsten als je liever niet te pittig eet?. De specerijen voegen ook nog wat pit toe.