Midden-Oosterse kikkererwtenstoof met spinazie, naanbrood en munt- limoenyoghurt

Vegetarisch

  • Totale tijd minuten
Midden Oosterse kikkererwtenstoof met spinazie naanbrood en munt limoenyoghurt | Maaltijdbox recepten

Ingrediënten

In de box

  • 1 stuks aubergine
  • 8 tenen knoflook
  • 1 stuks rode peper
  • 2 stuks paprika
  • 1 bakje spicy specerijen
  • 1 blikje tomatenpuree
  • 1.5 potje kikkererwten
  • 400 gram snoeptomaatjes
  • 1 el muntblaadjes
  • 1 stuks limoen
  • 1.5 bakje yoghurt
  • 400 gram spinazie
  • 1.5 pakje naanbrood

In Huis

  • 100 ml (milde) olijfolie
  • 1 tl zout
  • olie om te bakken
icon package

Recept stappen

  1. Verwarm de (milde) olie in een stoofpan. Snij de aubergine in kleine blokjes van max 1 cm. Bak stevig aan.
  2. Verwijder het velletje van de knoflooktenen. Halveer de rode peper in de lengte (zie tip). Snij de paprika in reepjes.
  3. Roerbak de hele knoflooktenen, rode peper en paprika een paar minuten mee op hoog vuur.
  4. Voeg de specerijen bij de groenten en bak kort mee. Voeg de tomatenpuree toe en bak een minuutje mee zodat het zuurtje eraf gaat.
  5. Voeg het zout, de kikkererwten (incl. vocht) en hele tomaatjes toe. Breng aan de kook, dek af en laat nog ca. 25 minuten zachtjes stoven tot de aubergine gaar is.
  6. Hak de muntblaadjes fijn en rasp de limoen. Meng door de yoghurt met wat zout en peper.
  7. Verwarm de grill van de oven voor (niet nodig als je de broodrooster gebruikt).
  8. Verwarm olie in een wok en bak de spinazie tot geslonken. Breng op smaak met peper, zout en een kneepje limoensap.
  9. Hak 2 (bij 4p) van de zacht geworden teentjes knoflook fijn. Meng door de yoghurt.
  10. Leg het naanbrood ca. 5 minuten onder de grill in de oven (blijf erbij) of gebruik de broodrooster. Snij in reepjes om mee te dopen in de stoof en de yoghurtsaus.
  11. Serveer de kikkererwtenstoof met de yoghurt, spinazie en reepjes naanbrood. De zachte knoflook kun je ook eten.
  12. Goed om te weten: in het spicy specerijenbakje (bij 4p) zit: 0,5 tl kurkuma, 0,5 tl chilivlokjes, 1 tl gemberpoeder, 2 tl paprikapoeder, 2 tl komijnzaadjes, 2 tl korianderzaadjes. In het 2p bakje zit de helft.
  13. Verwijder de zaadlijsten als je liever niet te pittig eet. De specerijen voegen ook nog wat pit toe.