Dit is ons receptenarchief t/m 2023. Heb je al een box? Log in met je bestaande e-mailadres in de Crisp app om ‘m daar te beheren.

Midden-Oosterse kip met aromatische bulgur, geroosterde bloemkool en dille-yoghurt

Kip

  • Totale tijd minuten
2025 20 WB Midden Oosterse kip bulgur bloemkool dilleyoghurt 20582

Ingrediënten

In de box

  • 1 stuks gele ui
  • 250 gram bulgur
  • 1 stuks bloemkool
  • 10 gram dille
  • 1.5 bakje yoghurt
  • 400 gram kipdijstukjes Midden Oosters gekruid
  • 1 stuks courgette
  • 1 stuks rode paprika
  • 10 gram peterselie
  • kneepje citroen(sap)

In Huis

  • 600 ml water
  • 0.5 blokje (voor 500 ml) (kippen)bouillon
  • olie om te bakken
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 tl gedroogde oregano
  • scheut olijfolie extra vierge
icon package

Recept stappen

  1. Verwarm de oven voor op 220 graden. Bereid de bouillon voor.
  2. Verwarm olie in een afdekbare soep- of steelpan, snipper de gele ui en fruit zachtjes. Hak de knoflook fijn, bak samen met de gedroogde oregano kort mee. Voeg de bulgur, en bouillon toe. Dek af en laat in 10-12 minuten zachtjes gaar en droog koken.
  3. Snij de bloemkool in kleine roosjes en de steel in stukjes. Meng met olie, zout en peper. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat en rooster 20-25 minuten in de oven.
  4. Hak de dille fijn. Meng door de yoghurt met een scheutje olijfolie extra vierge. Breng op smaak met zout en peper.
  5. Verwarm olie in een koekenpan of wok en bak de kip gaar in 6-8 minuten. Snij intussen de courgette en paprika in blokjes van 1 cm. Haal de kip uit de pan en hou warm. Bak de groenten ca. 5 minuten stevig aan in het bakvet van de kip. Breng op smaak met peper en zout.
  6. Laat het laatste vocht van de bulgur verdampen indien nodig (zie tip). Hak de peterselie (incl. dunne steeltjes) fijn. Schep samen met de groenten door de bulgur. Breng op smaak met peper, zout, een scheut olijfolie extra vierge en kneep een citroensap.
  7. Serveer de bulgur met de Midden-Oosterse kip, bloemkool en dille-yoghurt.
  8. Goed om te weten: Het kipdijvlees is gekruid met kurkuma, gemberpoeder, korianderpoeder, kerriepoeder, paprikapoeder, zout en peper.
  9. Tip: Dit doe je door het deksel van de pan te halen en het vuur hoog te zetten.