Midden Oosterse kip met groene kruidencouscous en regenboogpeen
Kip
- Totale tijd minuten

Ingrediƫnten
In de box
- 600 gram regenboogpeen
- 400 gram Midden Oosters gemarineerde kippendij
- 250 gram couscous
- 15 gram dille
- 15 gram munt
- 150 gram yoghurt
- 1 stuks venkel
In Huis
- olie om te bakken
- scheut olijfolie extra vierge
Recept stappen
- Verwarm de oven voor op 230 graden. Was de regenboogpeen en snij in de lengte doormidden (of dikkere exemplaren in vieren). Leg op een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel het geheel met olie en bestrooi met peper en zout. Rooster 20-25 minuten in de oven.
- Zet de waterkoker aan.
- Bak de kip op hoog vuur in wat olie in ca. 8 minuten bruin en gaar.
- Doe de couscous met wat zout in een kom. Giet er kokend water bij tot 1 cm boven de couscous. Dek af en laat 10 minuten staan.
- Hak de dille en muntblaadjes fijn. Meng een klein deel (1el bij 4p) door de yoghurt. Breng op smaak met wat peper en zout.
- Verwijder het kontje en loof van de venkel en snij in kleine stukjes. Haal de kip uit de pan als deze gaar is en hou warm. Bak de venkel een paar minuutjes in het vet van de kip tot beetgaar. Roer de couscous los met een vork en meng de beetgare venkel en de rest van de verse kruiden erdoor. Breng op smaak met een scheutje olijfolie extra vierge en wat peper.
- Serveer de couscous samen met de peen uit de oven, de yoghurtsaus en de kip.