Dit is ons receptenarchief t/m 2023. Heb je al een box? Log in met je bestaande e-mailadres in de Crisp app om ‘m daar te beheren.

Midden-Oosterse kip met rijst, aubergine, abrikozenstukjes, meiraap en snijbiet

Kip

2025 27 WB kip aubergine komkommer abrikozenstukjes meiraap snijbiet 21465

Ingrediënten

In de box

  • 250 gram zilvervliesrijst
  • 1 stuks rode ui
  • 400 gram Midden-Oosterse kippendijvlees
  • 1.5 stuks aubergine
  • 1 stuks komkommer
  • 200 gram mieraap
  • 300 gram snijbiet
  • 60 gram abrikozenstukjes
  • 1 bosje munt
  • 1 bosje koriander

In Huis

  • 4 el rode wijnazijn
  • 6 el olijfolie extra vierge
icon package

Recept stappen

  1. Zet de rijst op in iets meer dan de dubbele hoeveelheid water en wat zout en kook in 20 minuten afgedekt gaar en droog.
  2. Snij de rode ui in hele dunne ringen en zet weg in een bakje met de rode wijnazijn.
  3. Verwarm olie in een ruime koekenpan (ivm het later bakken van groenten) en bak daarin de Midden-Oosterse kip in ca. 8 minuten bruin en gaar. Schep af en toe om en ga verder met de rest.
  4. Snij de aubergine in blokjes van 1 cm. Haal de kip uit de pan als deze gaar is en hou warm. Bak de aubergine in het vet van de kip ca. 6 minuten op hoog vuur. Voeg eventueel nog wat extra olie toe. Schep af en toe om. Breng op smaak met peper en zout.
  5. Halveer de komkommer in de lengte, verwijder de zaadlijsten met een lepel en snij in halve maantjes. Doe in een grote serveerschaal. Schil de meiraap, snij in plakjes van 0.5 cm en dan in kleine blokjes. Voeg toe.>
  6. Spoel intussen de snijbiet af. Snij de stelen in stukjes en het blad in repen. Verwarm olie in een koekenpan (of in de pan van de aubergine). Bak de stelen 3-4 minuten en voeg daarna het blad toe. Bak kort mee tot geslonken.
  7. Meng de rode ui bij de komkommer in de schaal samen met de abrikozenstukjes. Voeg de aubergine, snijbiet en warme rijst erdoor. Voeg de olijfolie extra vierge toe en breng op smaak met peper en zout.
  8. Hak de muntblaadjes en koriander (incl. dunne steeltjes) fijn en roer vlak voor het serveren door de rijst. Serveer met de kip.