Skip to main content

Midden-Oosterse kippendij met kruidige aubergine, amsoi, linzen-kurkumarijst en muntyoghurt

Kip

  • Totale tijd 40 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 1 bakje specerijen
  • 2 aubergines
  • 240 gram linzen-rijst-kurkumamix
  • 400 gram amsoi
  • 400 gram kippendij, Midden-Oosters gekruid
  • 2 el muntblaadjes
  • 150 ml yoghurt

In Huis

  • 2 el citroensap (uit een flesje)
  • 6 el olijfolie, extra vierge
  • 1 tl zout
  • 1 teen knoflook
  • olijfolie, om te bakken
  • 40 gram boter
icon package

Recept stappen

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Meng het citroensap, de olijfolie extra vierge, specerijen en aangegeven hoeveelheid zout in een grote kom. Snij de aubergine in blokjes van 1 cm en voeg bij de dressing. Schep om en verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Bak goudkleurig in ca. 25 minuten.
  3. Zet de linzen-rijst-kurkumamix op in 480 ml (bij 4p) water met wat zout. Kook gaar in 8-10 min vanaf dat het water kookt.
  4. Snij de steel van de amsoi in stukjes (snij bij dikke stelen het nerf uit het blad), en het blad in repen. Bak in een grote koekenpan in wat olie eerst de stelen. Hak de knoflook en voeg na 4 minuten toe, samen met blad van de amsoi. Bak nog 4 minuten mee. Breng op smaak met peper en zout
  5. Verwarm in een andere koekenpan de boter en wat olie. Schroei de kippendijen goed dicht. Voeg een scheutje water toe en laat op laag vuur sudderen (max 10 minuten).
  6. Hak de muntblaadjes fijn en meng door de yoghurt. Sprenkel er wat olijfolie extra vierge over en breng op smaak met peper en zout.
  7. Serveer de rijst/linzenmix met de geroosterde aubergines, de amsoi en kippendij. Druppel er wat muntyoghurt overheen.
  8. *Zet alles in aparte (kleurige) bakjes op tafel en laat iedereen zijn eigen bordje opmaken. *Goed om te weten: In het specerijenmengsel zit 1,5 tl kardemonpoeder, 1 tl komijnpoeder, 1 tl kurkuma, 1/4 tl chilipoeder. In 2p bakje zit de helft.