Dit is ons receptenarchief t/m 2023. Heb je al een box? Log in met je bestaande e-mailadres in de Crisp app om ‘m daar te beheren.

Midden-Oosterse kippendij met kruidige aubergine, Nieuw-zeelandse spinazie, kruidenyoghurt en linzen-kurkumarijst

Kip

  • Totale tijd minuten
Midden oosterse kippendij met amsoi en kruidige aubergine

Ingrediënten

In de box

  • 2 aubergines
  • 300 gram Nieuw-Zeelandse spinazie
  • 480 gram kippendijenvlees
  • 2 el muntblaadjes
  • 1 el peterselie
  • 1 el koriander

In Huis

  • scheutje olijfolie
  • 2 tl za'atar kruiden
  • 2 el citroensap (uit een flesje)
  • 6 el olijfolie, extra vierge
  • 1.5 tl kardemompoeder
  • 1 tl komijnpoeder
  • 1 tl kurkuma
  • tl chilipoeder
  • 1 tl zout
  • 180 gram rijst naar keuze
  • 100 gram linzen (voor door de rijst)
  • 1 teen knoflook
  • 150 ml yoghurt
  • 2 tl kurkuma (voor door de rijst)
icon package

Recept stappen

  1. Marineer de kippendijen met een een flinke scheut olijfolie en de za'atar kruiden.
  2. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  3. Meng het citroensap, de olijfolie extra vierge, de specerijen en aangegeven hoeveelheid zout in een grote kom. Snij de aubergine in blokjes van 1 cm en voeg bij de dressing. Schep om en verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Bak goudkleurig in ca. 25 minuten.
  4. Meng de rijst met de linzen en kurkuma. Zet de linzen-rijst-kurkumamix op in 480 ml (bij 4p) water met wat zout. Kook gaar in 8-10 min vanaf dat het water kookt.
  5. Spoel de Nieuw-Zeelandse spinazie af. Snij eventueel de dikkere stelen in stukken. Bak in een grote koekenpan in wat olie. Hak de knoflook en voeg na 2 minuten toe. Bak nog 2-3 minuten mee. Breng op smaak met peper en zout.
  6. Verwarm een koekenpan, voeg evt. wat olie toe en bak het kippendijvlees tot het goed dichtgeschroeid is. Voeg een scheutje water toe en laat op laag vuur sudderen (max 10 minuten).
  7. Hak de muntblaadjes, peterselie en koriander fijn en meng door de yoghurt. Sprenkel er wat olijfolie extra vierge over en breng op smaak met peper en zout.
  8. Serveer de rijst/linzenmix met de geroosterde aubergines, de Nieuw-Zeelandse spinazie en kippendij. Druppel er wat kruidenyoghurt overheen.
  9. *Zet alles in aparte (kleurige) bakjes op tafel en laat iedereen zijn eigen bordje opmaken.