Midden Oosterse za’atar gehakt met courgette en tomaten-aardappel-sumaksalade

Snel klaar

  • Totale tijd minuten
Midden Oosterse zaatar gehakt met courgette en tomaten aardappel sumaksalade | Maaltijdbox recepten

Ingrediënten

In De Krat

  • 500 gram Nicola aardappelen
  • 3 stuks courgette (groen en geel)
  • 1 stuks witte ui
  • 400 gram rundergehakt za'atar gekruid
  • 2 stuks pomodori tomaat
  • 1 el sumak (rood)
  • 500 gram cherrytomaatjes
  • 1 bosje radijs
  • 1 bosje kervel en dille
  • 10 gram peterselie

In Huis

  • olie om te bakken
  • 1 teen knoflook
  • 6 el olijfolie extra vierge
  • 3 el rode wijnazijn
icon package

Recept stappen

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Schil de aardappels en snij in blokjes van ca. 2 cm. Zet op in een laagje gezouten water en kook in 4-5 minuten gaar. Giet af en laat afkoelen.
  3. Halveer de courgette in de lengte en snij in halve maantjes van ca. 1 cm dik. Spreid uit op een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met olie en bestrooi met zout en peper. Schuif in de oven en bak 10-15 minuten, ze mogen nog een bite hebben.
  4. Snipper de ui. Verwarm olie in een koekenpan en fruit glazig. Hak de knoflook fijn, voeg toe. Bak het gehakt rul. Snij ondertussen de tomaat in hele kleine blokjes. Voeg toe en bak nog 5 minuten mee. Breng op smaak met peper. Let op: het gehakt is al gezouten!
  5. Maak een dressing van de olijfolie extra vierge, rode wijnazijn, sumak, zout en peper. Halveer de cherrytomaatjes. Snij de radijs in plakjes. Verwijder alleen de dikke stelen van de dille en hak samen met de kervel en peterselie grof – let op gebruik 1/3e van het bosje peterselie! Schep de tomaatjes, aardappels en kruiden door de dressing.
  6. Schep courgette op met daaroverheen een lepel gehakt en serveer de tomaten-aardappelsalade erbij.
  7. Goed om te weten: In het rundergehakt voor 4p zit 4 tl za’atar en het is al gezouten. Voor 2p de helft.