Dit is ons receptenarchief t/m 2023. Heb je al een box? Log in met je bestaande e-mailadres in de Crisp app om ‘m daar te beheren.

Mie goreng met witte kool, wortel, prei, lente-ui, pinda’s en een gebakken eitje

Vegetarisch

  • Totale tijd minuten
2025 01 WB SNELLE miegoreng wittekool wortel prei lenteui pindas ei 17510

Ingrediënten

In de box

  • 2 stengel bleekselderij
  • 200 gram wortel
  • 300 gram witte kool
  • 2 stuks prei
  • 300 gram fijne noedels
  • 1 bakje mie specerijen
  • 1 stengel lente-ui
  • 4 stuks ei
  • 0.5 bosje peterselie
  • 80 gram pinda's gebrand ongezouten

In Huis

  • olie en boter om te bakken
  • 2 el sojasaus
  • naar smaak sambal (optioneel)
icon package

Recept stappen

  1. Vul een ruime pan met heet water en zout voor de noedels. Breng aan de kook.
  2. Verwarm een scheutje olie in een ruime afdekbare wok of hapjespan op middelhoog vuur. Snij de bleekselderij in plakjes, bak. Schil de wortel en snij in halve maantjes, bak mee. Snij de witte kool in dunne reepjes, bak mee. Kerf de prei in de lengte in, spoel zand ertussenuit en snij in fijne ringen, bak mee. Roerbak alles samen ca. 2 minuten op hoog vuur, draai het vuur zachter en dek af. Bak ca. 10 minuten tot beetgaar.
  3. Kook de noedels in 6 minuten gaar. Giet en spoel koud af.
  4. Voeg de mie specerijen toe en bak zachtjes(!) even mee tot de geuren vrijkomen. Voeg extra olie toe als het te droog wordt.
  5. Schep de kruiden door de groenten en meng de noedels erdoor. Breng op smaak met sojasaus, peper en zout. Hou warm.
  6. Verhit in een andere koekenpan olie of boter. Bak een spiegeleitje per persoon.
  7. Hak intussen de peterselie (incl. dunne steeltjes) fijn. Roer 2/3e door de noedels. Bewaar een deel ter garnering.
  8. Snij de lente-ui in ringetjes.
  9. Serveer de mie goreng met het gebakken eitje en garneer met de overige peterselie, lente-ui en pinda’s (tip).
  10. Tip: Liever wat extra pit? Zet sambal op tafel voor de liefhebber. Goed om te weten: In het bakje mie specerijen voor 2p zit 0,5 tl korianderpoeder, 0,5 tl komijnpoeder, 0,5 tl gemberpoeder, 0,5 tl laos, 0,5 tl kurkumapoeder en 1,5 tl knoflookpoeder. In het bakje voor 4p zit de dubbele hoeveelheid.