Skip to main content

Minestrone van wintergroenten

  • Totale tijd 90 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 2 stuk(s) Rode ui
  • 2 stuk(s) Prei
  • 2 stengel(s) Bleekselderij (stengel)
  • 4 stuk(s) Peen
  • 6 stuk(s) Aardappelen

In Huis

  • 2 teentje(s) Knoflook
  • 2 el Olijfolie (extra vierge)
  • 400 g Gepelde tomaten
  • 2 takje(s) Tijm
  • 1 Bladeren Laurier
  • 2 liter Groente- of kippenbouillon
  • 1 blikje(s) Witte bonen
  • optioneel Korst parmezaanse kaas
icon package

Recept stappen

  1. 1. Snipper de ui en snij de knoflook fijn. Snij de preien in ringen en was goed. Snij de bleekselderij en wortels in plakjes. Snij de aardappels doormidden.
  2. 2. Verhit de olijfolie en de boter in een grote soeppan met dikke bodem. Bak hierin de uien en knoflook zachtjes aan tot ze wat glazig beginnen te worden. Voeg de rest van de groenten toe en bak 5 minuten mee op laag vuur.
  3. 3. Voeg dan de gepelde tomaten, de tijm en het laurierblad (en eventueel de kaaskorst) toe en 1 liter van de bouillon toe. Breng aan de kook. Zet op heel laag vuur en laat 1 uur zachtjes koken. Check af en toe of er voldoende vocht in de pan zit. Vul zo nodig aan met de overgebleven bouillon.
  4. 4. Giet de bonen af en roer door de minestrone. Laat nog 10 minuten zachtjes koken. Verwijder de tijm, het laurierblad en als je die gebruikt hebt, de kaaskorst.
  5. Serveer met wat lekkere olijfolie en brood om te deppen.
  6. <br>Tip: je kunt de bonen ook vervangen door 150 g van een korte pastasoort.