Skip to main content

Minestronesoep met schelpjespasta, pecorino en Turks brood

Vegetarisch

  • Totale tijd 40 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 1 stuk(s) Rode ui
  • 200 g Winterpeen
  • 200 g Bleekselderij
  • 200 g Pastinaak
  • 2 blikje(s) Tomatenstukjes
  • 2 el Tomatenpuree
  • 150 g Spelt pasta
  • 1 blikje(s) Witte bonen
  • 10 g Basilicum
  • 40 g Pecorino
  • 2 stuk(s) Turks brood

In Huis

  • 1 liter Kokend water
  • 2 blokje(s) Groentebouillon
  • 2 teentje(s) Knoflook
  • om te bakken Olijfolie
  • besprenkelen Olijfolie (extra vierge)
  • naar smaak Peper en zout
icon package

Recept stappen

  1. Zet een waterkoker op met 1 liter water (bij 4p).
  2. Snij de ui en knoflook fijn en de overige groenten in blokjes van circa 1 cm. Verhit de olie in een grote pan. Bak de ui en knoflook al roerend tot de ui zacht is. Voeg de tomatenpuree toe (2 el bij 4p) en roerbak even mee.
  3. Voeg dan de wortel, selderij en pastinaak toe. Bak het geheel al roerend een paar minuten. Voeg dan de tomatenstukjes toe en laat circa 10 minuten sudderen met de deksel op de pan.
  4. Voeg dan het kokende water toe samen met de bouillonblokjes. Breng weer aan de kook en voeg de pasta toe. Laat die 7 minuten meekoken.
  5. Verwarm intussen de oven voor op 180 graden om het brood op het laatst nog even 5 minuutjes in op te warmen.
  6. Hak de basilicum grof (mag met steel) en rasp de kaas.
  7. Spoel de bonen af en laat ze uitlekken in een vergiet. Voeg deze als de pasta gaar is bij de soep om even mee te warmen.
  8. Check of de soep de goede dikte heeft, je kan altijd nog wat kokend water toevoegen. Breng op smaak met peper en zout.
  9. Roer de basilicum erdoor en bestrooi voor het serveren met de geraspte kaas.
  10. Serveer met de broodjes en wat olijfolie.