Dit is ons receptenarchief t/m 2023. Heb je al een box? Log in met je bestaande e-mailadres in de Crisp app om ‘m daar te beheren.

Minipies met kip en gemengde paddestoelen en een knolselderijsalade

  • Totale tijd minuten
Stock Kooktafereel Voorbeeld We Maken Zelf Nog Iets

Ingrediënten

In de box

  • 400 g Kippendijfilet
  • 2 stuk(s) Sjalot
  • 200 g Winterpeen
  • 350 g Knolselderij
  • 1 handje(s) Gemengde sla

In Huis

  • plak(ken) Diepvriesbladerdeeg
  • om te bakken Olie
  • 2 teentje(s) Knoflook
  • 1 takje(s) Tijmblaadjes
  • 250 g Paddenstoelen
  • 40 g Bloem
  • 450 ml Kippenbouillon
  • 250 ml Creme fraiche
  • naar smaak Peper en zout
  • 1 stuk(s) Eieren
  • naar smaak Citroensap
  • 4 el Mayonaise
  • 3 el Yoghurt
icon package

Recept stappen

  1. Maak een bal deeg van het bladerdeeg. Wikkel in plastic folie en leg in de koelkast.
  2. Snijd de kip in stukken. Verhit olie en bak hierin de kip aan tot ze lichtbruin en gaar worden in ca. 6 minuten. Haal ze uit de pan en zet apart. Snipper de sjalot grof. Snijd de wortel in dunne plakjes en hak grof. Pers de knoflook. Bak in het overgebleven vet de sjalot, de wortel en de knoflook zachtjes aan. Voeg de tijm en de paddestoelen toe. Bak tot de paddestoelen bruine randjes krijgen en het vocht verdampt is. Voeg de gebakken kip toe. Roer er de bloem door en verdun beetje bij beetje met de kippenbouillon zodat een grove ragout ontstaat. Laat zachtjes enkele minuten garen. Meng er de crème fraîche door.
  3. Neem per persoon een eenpersoons ovenschaaltje van ca. 350 ml en vul met de kippenragout. Bestrooi werkvlak met bloem. Rol het bladerdeeg uit tot een grote lap van 2-3 mm. Snijd op maat van de ovenschaaltjes. Het deeg moet 2 cm groter zijn dan de vorm van het ovenschaaltje. Kwast de bovenkant en 2 cm van de zijkant van de ovenschaaltjes in met wat geklutst ei. Dek de ovenschaaltjes voorzichtig af met het bladerdeeg en druk aan. Bestrijk met wat geklutst ei en prik een paar gaatjes in het kapje. Bak 35 minuten in het midden van de oven, voorverwarmd op 180 C. tot het kapje van de pie mooi goudbruin is.Maak intussen de knolselderijsalade. Snijd de knolselderij in lucifertjes. Besprenkel met citroensap om verkleuren te voorkomen. Breng een pan water en wat zout aan de kook. Blancheer de selderij kort. Doe in een vergiet en spoel af onder de koude kraan. Meng mayonaise en yoghurt en verdun met wat citroensap. Breng op smaak met peper en zout. Schep de afgekoelde selderij door de mayonaise en laat intrekken. Check op zout. Leg wat sla op een schaal. Verdeel er de selderijsalade over.
  4. Serveer pies met de knolselderijsalade.