Misosoep met tofu en paksoi

Vegetarisch

  • Totale tijd 35 minuten
2832 Misosoep Met Tofu Paksoi En Soba Noedels

Ingrediënten

In De Krat

  • 400 gram witte kool
  • 2 pakken tofu
  • 2 stuks paksoi

In Huis

  • 2 liter water
  • 4 blokjes misobouillon
  • 2 el gember (geraspt)
  • 2 stengels lente-ui
  • 200 gram (soba) noedels
  • naar smaak sojasaus
icon package

Recept stappen

  1. Zet het water op met de misobouillonblokjes en breng aan de kook.
  2. Rasp de gember en doe bij de soep.
  3. Snij de witte kool in dunne reepjes. Doe de witte kool bij de kokende soep en kook in 6 minuten beetgaar. Haal uit de soep met behulp van een schuimspaan, doe in een schaal en zet op tafel.
  4. Dep de tofu droog en snij in kleine dobbelsteentjes. Zet in een bakje op tafel.
  5. Snij de lente-ui in ringetjes en zet in een bakje op tafel.
  6. Was de paksoi en snij in repen. Doe bij de misosoep als de witte kool eruit is en laat 2 minuten slinken. Haal eruit met een schuimspaan en zet in een schaaltje op tafel.
  7. Doe nu de noedels bij de soep. Kook gaar in 4 minuten. Schep met een schuimspaan uit de soep en verdeel over de soepkommen.
  8. Laat iedereen zelf groenten, lente-ui en tofu naar smaak op de noedels scheppen en giet dan de hete misosoep eroverheen. Breng op smaak met de sojasaus.