Skip to main content

Misosoep met tofu, paksoi en soba noedels

  • Totale tijd 35 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 4 zakje(s) Misosoep
  • 2 el Gember (geraspte)
  • 400 g Witte kool
  • 2 pak(ken) Tofu
  • 2 stuk(s) Lente-ui
  • 2 stuk(s) Paksoi
  • 200 g Soba noedels

In Huis

  • 2 liter Water
  • 3 el Sojasaus
icon package

Recept stappen

  1. Let op je hebt twee keer witte kool nodig deze week!
  2. 1. Zet het water op met de zakjes misosoep en breng aan de kook.
  3. 2. Rasp de gember en doe bij de soep.
  4. 3. Snij de aangegeven hoeveelheid witte kool in dunne reepjes. Doe de witte kool bij de kokende soep en kook in 6 minuten beetgaar.
  5. 4. Haal uit de soep met behulp van een schuimspaan, doe in een schaal en zet op tafel.
  6. 5. Zet de tofublokjes in een bakje op tafel.
  7. 6. Snij de lente-ui in ringetjes en zet in een bakje op tafel.
  8. 7. Was de paksoi en snij in repen. Doe bij de misosoep als de witte kool eruit is en laat 2 minuten slinken. Haal eruit met een schuimspaan en zet in een schaaltje op tafel.
  9. 8. Doe nu de noedels bij de soep. Kook gaar in 4 minuten. Schep met een schuimspaan uit de soep en verdeel over de soepkommen.
  10. 9. Laat iedereen zelf groenten, lenteui en tofu naar smaak op de noedels scheppen en giet dan de hete misosoep eroverheen. Breng op smaak met de sojasaus.