Misosoep met tofu, paksoi en soba noedels
- Totale tijd 35 minuten

Ingrediënten
In De Krat
- 4 zakje(s) Misosoep
- 2 el Gember (geraspte)
- 400 g Witte kool
- 2 pak(ken) Tofu
- 2 stuk(s) Lente-ui
- 2 stuk(s) Paksoi
- 200 g Soba noedels
In Huis
- 2 liter Water
- 3 el Sojasaus
Recept stappen
- Let op je hebt twee keer witte kool nodig deze week!
- 1. Zet het water op met de zakjes misosoep en breng aan de kook.
- 2. Rasp de gember en doe bij de soep.
- 3. Snij de aangegeven hoeveelheid witte kool in dunne reepjes. Doe de witte kool bij de kokende soep en kook in 6 minuten beetgaar.
- 4. Haal uit de soep met behulp van een schuimspaan, doe in een schaal en zet op tafel.
- 5. Zet de tofublokjes in een bakje op tafel.
- 6. Snij de lente-ui in ringetjes en zet in een bakje op tafel.
- 7. Was de paksoi en snij in repen. Doe bij de misosoep als de witte kool eruit is en laat 2 minuten slinken. Haal eruit met een schuimspaan en zet in een schaaltje op tafel.
- 8. Doe nu de noedels bij de soep. Kook gaar in 4 minuten. Schep met een schuimspaan uit de soep en verdeel over de soepkommen.
- 9. Laat iedereen zelf groenten, lenteui en tofu naar smaak op de noedels scheppen en giet dan de hete misosoep eroverheen. Breng op smaak met de sojasaus.