Skip to main content

Mizunastamppot met Asian Tempeh-hachee

Vegetarisch, Snel klaar

  • Totale tijd 30 minuten
Stock De Krat 20180830 Weekend Krat 0102

Ingrediënten

In De Krat

  • 2 stuks ui
  • 1000 gram Frieslander aardappelen
  • 2 pakjes Asian Tempeh van BUMI
  • 1 bosje mizuna

In Huis

  • 2 flinke klontjes boter
  • om te bakken olie
  • 1 el rode wijnazijn
  • 1 el ketjap
  • 4 stuks kruidnagel
  • 2 blaadjes laurier
  • 1 blokje groentebouillon
  • 500 ml water
  • 1 plak ontbijtkoek
  • klontje boter
  • scheutje melk
  • 1 el mosterd
icon package

Recept stappen

  1. Verhit een goede klont boter en wat olie in een hapjespan of wok. Snij de ui in halve ringen. Fruit zachtjes 5 minuten glazig.
  2. Schil de aardappels en zet op in een laagje gezouten water, dek af en breng aan de kook.
  3. Maak de hachee. Voeg de azijn, ketjap, kruidnagel, laurier en het bouillonblokje bij de ui. Voeg water toe (ca. 0.5 liter bij 4p). Breek de plak ontbijtkoek in stukken en roer erdoorheen. Dek af en laat de hachee afgedekt zo lang mogelijk zachtjes sudderen, minstens 25 minuten.
  4. Verhit echt een flinke klont boter en een goede scheut olie in een wok. Pluk de tempeh grof in stukken (van 2 à 3 cm). Wacht tot de boter stopt met schuimen en bruin begint te worden en voeg de tempeh toe. Bestrooi flink met peper en zout en bak rondom bruin door af en toe de pan te schudden. Ca. 8 minuten. Zet weg.
  5. Hak de minuza. Stamp de aardappels tot puree met een scheutje melk, een klont boter en mosterd. Breng op smaak met peper en zout en roer gehakte minuza erdoor.
  6. Roer de gebakken stukken tempeh op het laatst door de hachee. Serveer bij de mizunastamppot.