Skip to main content

Moederdagtip: Croque madame met zalm

Vis, Snel klaar

  • Totale tijd 20 minuten
Week18 Croquemadame met zalm 2

Ingrediënten

In De Krat

  • 4 sneetjes brood
  • 200 gram spinazie
  • 200 gram zalmstukjes
  • 4 stuks eieren
  • 100 gram boerderijkaas pikant
  • 1 el peterselie, gehakt

In Huis

  • om te bakken olijfolie
  • naar smaak roomboter
icon package

Recept stappen

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Bak het brood voor ca. 8-10 minuten in de oven.
  3. Verwarm een scheutje olijfolie in een koekenpan en voeg de spinazie toe. Laat tot de helft inslinken. Zet het vuur uit en breng op smaak met peper en zout.
  4. Snij eventueel grote stukjes zalm in tweeën. Dep droog met keukenpapier.
  5. Snij het brood in plakken en beleg met de spinazie en de zalm. Rasp de kaas en verdeel deze over de broodjes. Zet in de oven voor 6-8 minuten, totdat de zalm de gewenste gaarheid heeft en de kaas is gesmolten.
  6. Bak intussen spiegeleitjes heel rustig in de roomboter. Breng op smaak met peper en zout. Hak de peterselie fijn.
  7. Schep de spiegeleitjes op de broodjes en verdeel de peterselie eroverheen.
  8. De meningen over een specifieke croque madame lopen uiteen. Je kunt deze ook maken als een echte tosti, dus met dubbel brood. Of voor een heel stevige lunch met bechamelsaus eroverheen. Deze specifieke variant met zalm is ook heel erg lekker met hollandaisesaus.