Skip to main content

Moqueca (Braziliaanse visschotel)

Vis

  • Totale tijd 40 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 4 filet(s) skrei of andere witvis (bijv. zeebaars, kabeljauw)
  • 1 stuk limoen

In Huis

  • 1 stuk(s) limoen
  • 4 teentje(s) knoflook
  • 1 cm gember
  • 2 el palmolie
  • 2 tl rode peper vlokken
  • 1 stuk(s) ui
  • 1 stuk(s) rode paprika
  • 1 stuk(s) groene paprika
  • 6 stuk(s) tomaten
  • 250 ml visbouillon
  • 400 ml kokosmelk
  • 1 bosje(s) koriander
  • 2 el peppadews
  • 300 g witte rijst
  • om te serveren limoen
icon package

Recept stappen

  1. Pers de limoen uit. Pers de knoflook. Schil en rasp de gember. Meng limoensap, knoflook en gember.
  2. Snij de vis in grote stukken. Leg de stukken vis er in en marineer 30 minuten.
  3. Snipper de ui. Verwijder zaad en zaadlijsten uit de paprika en snij in halve ringen.
  4. Snij de tomaat in stukken. Smelt de palmolie en bak hierin de ui en rode pepervlokken zachtjes aan tot de ui zacht wordt. Voeg de paprika toe en bak mee. Voeg de tomaten toe en roer door. Leg de vis er boven op. Schenk de overgebleven marinade er bij.
  5. Schenk bouillon en kokosmelk er bij. Voeg 2 eetlepels korianderblaadjes toe. Breng op smaak met peper en eventueel nog wat zout. Breng aan de kook en kook ca. 10 minuten of tot de visstukken gaar zijn.
  6. Schep er eventueel op het laatst de peppadews op en laat even mee doorwarmen. Bestrooi met vers korianderblad.
  7. Serveer met witte rijst en een stukje limoen.