Skip to main content

Mosselen in rokerige tomatensaus

Varken, Vis

  • Totale tijd 25 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 2 kilo Mosselen
  • 1 stuk(s) Uien
  • 2 stengel(s) Bleekselderij
  • 50 g Wortel
  • 2 takje(s) Peterselie
  • naar smaak Brood

In Huis

  • 4 teentje(s) Knoflook
  • 1 stuk(s) Rode peper
  • 300 g Chorizo
  • 2 el Olijfolie (extra vierge)
  • 1 tl Paprikapoeder
  • 200 ml Witte wijn
  • 800 g Gepelde tomaten
  • 2 blaadje(s) Laurier
  • 15 g Korianderblad
icon package

Recept stappen

  1. Spoel de mosselen schoon en gooi kapotte schelpen weg.
  2. Snipper de ui en hak de knoflook.
  3. Hak de rode peper fijn, snijd de bleekselderij en wortel in dunne plakjes.
  4. Snijd de chorizo in blokjes.
  5. Bak de chorizo in de olijfolie tot mooi bruin.
  6. Haal uit de olie en laat uitlekken op keukenpapier.
  7. Fruit in de overgebleven olie de uien en knoflook zachtjes aan.
  8. Voeg dan de bleekselderij en wortel toe en roerbak 2 minuten mee.
  9. Voeg de rode peper en paprikapoeder toe.
  10. Doe de chorizo er weer bij.
  11. Schenk de wijn erbij en laat die voor het grootste deel verdampen.
  12. Voeg de tomaten, peterselie en laurierblaadjes toe en laat 10 minuten zachtjes koken.
  13. Voeg de mosselen toe. Laat ze ca. 5 minuten koken of tot ze opengaan en gaar zijn. Schud tijdens het koken een paar keer om.
  14. Voeg in de laatste minuut de koriander toe en schud goed door.
  15. Serveer in grote soepkommen met wat brood om in de saus te deppen.
  16. <br>Tip: Lekker met een eenvoudige groene salade