Skip to main content

Mosselen met spinazie, venkel en tomaat met aardappelwedges

  • Totale tijd 35 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 1 kilo Agria aardappelen
  • 1 rode ui
  • 1 stuks venkel
  • 2 kilo mosselen
  • 400 gram spinazie
  • 300 gram cherry tomaten

In Huis

  • olijfolie om te bakken
  • 1 teentje knoflook
  • 1 glas witte wijn (optioneel)
  • optioneel mayonaise
icon package

Recept stappen

  1. Verwarm de oven voor op 220 graden.
  2. Was de aardappels en snij in wedges. Leg in een ovenschaal en besprenkel met olie. Breng op smaak met zout en peper. Rooster in de oven in 25-30 minuten bruin en gaar.
  3. Snij de ui doormidden en in halve ringen. Fruit in wat olie in een grote afdekbare wok of hapjespan tot ze zacht wordt. Snij intussen het loof van de venkel, halveer en snij in dunne plakken. Voeg bij de ui. Knijp de knoflook erbij.
  4. Controleer de mosselen. Vul de wasbak met koud water en leg de mosselen erin. Mosselen die kapot zijn of komen bovendrijven dien je weg te gooien. Bij mosselen die na een tijdje niet dicht zijn gegaan (meer dan 3 minuten open): tik de mossel tegen de rand van de wasbak. Als deze dan nog steeds niet dicht gaat, gooi ze dan weg.
  5. Doe de mosselen bij de ui en venkel. Voeg de wijn toe, sluit de pan en breng aan de kook. Kook de mosselen in ca 8 minuten gaar. Schud tijdens het koken af en toe om
  6. Voeg als de mosselen open zijn de spinazie (deze is al gewassen) in delen toe als ook de tomaatjes. Roer om en dek af. Haal van het vuur als de spinazie iets geslonken is en de tomaatjes iets zachter zijn (maar voordat het velletje loslaat). Serveer direct met de aardappelwedges en eventueel wat mayonaise.
  7. 1. Meng 1 el mayonaise met 1 el yoghurt en 2 tl grove mosterd voor bij de aardappelwedges. 2. Wil je geen wijn gebruiken? Water kan ook. Voeg dan een kneepje citroensap toe.