Skip to main content

Mosselen met Nieuw-Zeelandse spinazie, venkel en tomaat met aardappelwedges

  • Totale tijd 35 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 1 kilo Aardappelen vastkokend
  • 2 kilo Mosselen
  • 600 g Nieuw-Zeelandse spinazie
  • 2 stuk(s) Venkel
  • 1 stuk(s) Ui
  • 6 stuk(s) Tomaten

In Huis

  • 1 glas Witte wijn
  • optioneel Mayonaise
  • Peper en zout
icon package

Recept stappen

  1. 1. Verwarm de oven voor op 220 graden.
  2. 2. Was de aardappels en snij in wedges. Leg in een ovenschaal en besprenkel met olie. Breng op smaak met zout en peper. Rooster in de oven in 30 minuten bruin en gaar.
  3. 3. Spoel de mosselen af. Loop ze even na en verwijder eventuele kapotte mosselen.
  4. 4. Verwijder de grote harde stelen van de NZ spinazie, de kleinere steeltjes kan je wel eten (je houdt ongeveer de helft aan gewicht over).
  5. 5. Snij het loof van de venkel, halveer en snij in dunne plakken. Pel de ui, halveer en snij in halve ringen. Bak ui en venkel samen in wat olie in een grote afdekbare wok of hapjespan tot ze een beetje zacht worden. Doe de mosselen erbij. Voeg de wijn toe, sluit de pan en breng aan de kook. Kook de mosselen op hoog vuur in 5 tot 8 minuten gaar. Schud ze tijdens het koken af en toe om.
  6. 6. Snij de tomaten in vieren, verwijder de zaadjes en snij in kleinere stukjes.Voeg bij de mosselen en laat even meekoken. Breng op smaak met peper en zout.
  7. 7. Voeg als de mosselen open zijn de Nieuw-Zeelandse spinazie toe, roer om totdat die ietsje slinkt. Serveer met de aardappelwedges.
  8. <br>Let op: de Gemakskrat heeft vaker ui nodig deze week.<br>Tip 1. Meng 1 el mayonaise met 1 el yoghurt en 2 tl grove mosterd voor bij de aardappelwedges.<br>Tip 2. Wil je geen wijn gebruiken? Water kan ook. Voeg dan een kneepje citroensap toe.