Skip to main content

Mosselen met Nieuw-Zeelandse spinazie, venkel en tomaat met aardappelwedges

  • Totale tijd 35 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 1 kilo agria aardappelen
  • 1 stuks venkel
  • 1 ui
  • 2 kilo mosselen
  • 500 gram Nieuw-Zeelandse spinazie
  • 300 gram cherry tomaten

In Huis

  • 1 glas witte wijn
  • optioneel mayonaise
  • peper en zout
icon package

Recept stappen

  1. Verwarm de oven voor op 220 graden.
  2. Was de aardappels en snij in wedges. Leg in een ovenschaal en besprenkel met olie. Breng op smaak met zout en peper. Rooster in de oven in 25-30 minuten bruin en gaar.
  3. Snij het loof van de venkel, halveer en snij in dunne plakken. Pel de ui, halveer en snij in halve ringen. Bak ui en venkel samen in wat olie in een grote afdekbare wok of hapjespan tot ze een zacht worden.
  4. Spoel intussen de mosselen af. Loop ze even na en verwijder eventuele kapotte mosselen. Doe de mosselen bij de ui en venkel. Voeg de wijn toe, sluit de pan en breng aan de kook. Kook de mosselen op in ca 8 minuten gaar. Schud ze tijdens het koken af en toe om.
  5. Verwijder intussen de grote harde stelen van de NZ spinazie, de kleinere steeltjes kan je wel eten (je houdt ongeveer de helft aan gewicht over). Snij de tomaatjes doormidden.
  6. Voeg als de mosselen open zijn de Nieuw-Zeelandse spinazie toe en de tomaatjes toe. Roer om en dek af. Haal van het vuur als de spinazie iets is geslonken en de tomaatjes iets zachter zijn (maar voordat het velletje loslaat). Serveer direct met de aardappelwedges en eventueel wat mayonaise.
  7. Tip 1. Meng 1 el mayonaise met 1 el yoghurt en 2 tl grove mosterd voor bij de aardappelwedges. Tip 2. Wil je geen wijn gebruiken? Water kan ook. Voeg dan een kneepje citroensap toe.