Skip to main content

Mozzarellaburger op een sneetje brood met uienrelish en aardappelenen koolrabi uit de oven

Vegetarisch

  • Totale tijd 30 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 800 gram Frieslander aardappelen
  • 1 stuks koolrabi
  • 4 sneetjes pain au levain
  • 4 stuks mozzarellaburger Piri Piri
  • 1 zakje rucola

In Huis

  • 2 teentjes knoflook
  • 2 el olijfolie
  • 1 tl paprikapoeder
  • 2 stuks rode ui
  • 1 tl balsamicoazijn
  • naar smaak ketchup
  • naar smaak mayonaise
icon package

Recept stappen

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Schrob de aardappels schoon en snij in parten (wedges).
  3. Schil de koolrabi, snij doormidden en dan in halve maan plakken van ca. 0.5 cm. Hak de knoflook grof. Meng de koolrabi en aardappel in een mengkom met de knoflook, olie, paprikapoeder, zout en peper. Leg op een bakplaat met bakpapier en schuif gedurende 25-30 minuten in de oven. Hussel halverwege een keer om.
  4. Maak intussen de uien-relish. Halveer de uien en snij in ringen.
  5. Fruit in een beetje bakolie tot glazig en voeg dan de balsamicoazijn toe. Laat 15-20 minuten langzaam garen zodat ze karamelliseren. Roer af en toe om en maak op smaak met een beetje zout en peper.
  6. Bak de mozzarellaburgers in een koekenpan in olie rondom bruin. Breng goed op smaak met peper en zout (dit zit nog niet in de burger).
  7. Snij 4 sneetjes van het brood en rooster deze.
  8. Maak een deel van de rucola aan met wat olie en azijn en bewaar wat plukjes voor op de broodjes.
  9. Serveer de mozzarellaburgers op de broodjes met wat rucola en uien-relish en daarbij de geroosterde groenten en eventueel ketchup en/of mayo naar smaak.