Dit is ons receptenarchief t/m 2023. Heb je al een box? Log in met je bestaande e-mailadres in de Crisp app om ‘m daar te beheren.

Mozzarellaburger Piri Piri met aardappel-aardpeerpuree, geroosterde bloemkool, regenboogpeen en kappertjesdressing

Vegetarisch

  • Totale tijd minuten
Wk 53 mozzarellaburger piripiri aardappel aardpeerpuree bloemkool peen

Ingrediënten

In de box

  • 500 gram regenboogpeen
  • 1 stuks bloemkool
  • 800 gram Frieslander aardappelen
  • 500 gram aardpeer
  • 0.5 el kappertjes
  • 4 stuks mozzarellaburger Piri Piri
  • 125 ml crème fraiche

In Huis

  • olie om in te bakken
  • 2 teentjes knoflook
  • 100 ml olijfolie extra vierge
  • 2 el citroensap (mag uit flesje)
  • 1 tl mosterd (Dijon)
icon package

Recept stappen

  1. Verwarm de oven voor op 220 graden.
  2. Boen de regenboogpeen schoon. Halveer in de lengte. Dikkere exemplaren mogen in vieren. Meng met olie, peper en zout. Leg op een met bakpapier beklede bakplaat, schuif alvast in de oven. Snij de bloemkool in roosjes en de steel in stukjes. Meng ook met olie, peper en zout. Leg samen met de tenen knoflook (in de schil) bij de peen. Bak in ca. 30 minuten tot de groenten gaar zijn.
  3. Schil de aardappelen en aardpeer. Snij in hapklare stukken. Zet op in water met zout en kook in 15 minuten gaar.
  4. Maak de dressing. Hak de kappertjes grof. Meng met de olijfolie extra vierge, citroensap en mosterd. Druk de gepofte knoflook uit de schil en meng door de dressing. Breng op smaak met peper en zout. Meng door de groenten als deze gaar zijn.
  5. Giet de aardappelen en aardpeer af (bewaar wat kookvocht) en stamp tot een puree. Roer de crème fraîche erdoor om het smeuïg te maken.
  6. Bak de mozzarellaburgers in een koekenpan in olie rondom bruin. Breng goed op smaak met peper en zout (dit zit nog niet in de burger).
  7. Serveer de puree met de geroosterde groenten en mozzarellaburger.