Mr. and Mrs. Watson’s vegan pasta met veel groenten en olijven

Vegetarisch, Vegan

  • Totale tijd minuten
Mr and Mrs Watsons vegan pasta met veel groenten en olijven | Maaltijdbox recepten

Ingrediënten

In De Krat

  • 30 gram pijnboompitten
  • 1 stuks ui
  • 3 stengel bleekselderij
  • 1 stuks rode paprika
  • 300 gram volkoren spaghetti
  • 200 gram Nieuw-Zeelandse spinazie
  • 500 gram cherrytomaatjes
  • 250 gram vegan pastasaus
  • 0.5 bakje zwarte olijven

In Huis

  • olie om te bakken
  • 2 teen knoflook
  • naar smaak chilivlokjes (optioneel)
icon package

Recept stappen

  1. Rooster de pijnboompitten in een droge wok of hapjespan goudbruin. Doe in een bakje en zet weg.
  2. Snipper de ui, snij de bleekselderij in halve maantjes en de rode paprika in reepjes.
  3. Zet een flinke(!) pan gezouten water op voor de pasta.
  4. Verwarm olie in de wok of hapjespan en fruit de ui. Voeg wat zout toe. Voeg wanneer de ui glazig is de bleekselderij en rode paprika toe. Hak de knoflook fijn en voeg toe (zie tip 1).
  5. Kook de spaghetti in 8-10 minuten al dente (zie tip 2).
  6. Haal de blaadjes van de Nieuw Zeelandse spinazie af. Verwijder alleen de dikste delen van de stelen (die zijn taai) en snij de dunnere stelen in stukjes. Voeg de steeltjes toe. Het blad komt later. Halveer de cherrytomaatjes, voeg toe en laat zachtjes meebakken.
  7. Voeg de spinaziebladeren bij de groenten in de pan en laat een beetje slinken.
  8. Voeg de pastasaus bij de groenten en verwarm. Hak de olijven grof, voeg toe.
  9. Giet de pasta af en meng door de saus. Proef en voeg eventueel nog extra zout en peper toe. Als je de pasta wat smeuïger wilt, kun je er nog een scheutje kokend of warm water aan toevoegen. Garneer met de pijnboompitjes en serveer.
  10. 1 Voeg wat chilivlokjes toe als je van pittig houdt. 2 Je hebt extra pasta gekregen voor grote eters.