Namiddagse borrelplank

- Zelfgemaakte appelchipjes
- Levain blond batard met broccolidip
- Pulled-chickenpie van Pom-Pie
- Extra belegen kaas van de Graafstroom met frambozen-portchutney van uit Oudewater

Kip

  • Totale tijd 90 minuten
Borrelplank met chutney uit Oudewater | Inspiratierecept

Ingrediƫnten

In De Krat

  • 2 stuks appel
  • 200 gram broccoli
  • 2 stuks pulled-chickenpie
  • 1 stuks levain blond batard
  • naar smaak extra belegen Graafstroom
  • 1 potje frambozen-portchutney

In Huis

  • naar smaak kaneel
  • 3 el olie om te bakken
  • 1 teen knoflook
  • 50 gram cottage cheese of zachte geitenkaas
  • naar smaak gerookte paprikapoeder
  • naar smaak citroensap (uit een flesje)
icon package

Recept stappen

  1. Verwarm de oven voor op 120 graden.
  2. Maak de appelchipjes. Was de appel, haal het klokhuis eruit en snij in zo dun mogelijke plakjes. Je kunt dit ook met een mandoline doen als je dit makkelijker vindt.
  3. Leg de schijfjes op een bakplaat met bakpapier en bestrooi ze met kaneel. Bak de appels in ca. 1,5 uur tot knapperige chipjes. Zijn ze nog niet knapperig na deze tijd? Laat ze dan nog voor 10-20 minuten in de oven liggen.
  4. Haal de chips uit de oven en laat een beetje afkoelen. Draai de oven naar 180 graden.
  5. Zet een pan met gezouten water op voor de broccoli.
  6. Snij de broccoli in roosjes en evt. wat van de steel in stukjes. Kook in 4 minuten beetgaar. Spoel af en laat afkoelen.
  7. Haal de pom-pies uit het bakje en verwarm 18-20 minuten in de oven. Besprenkel de korst van het brood met wat water en bak de laatste 8-10 minuten af in de oven bij de pies.
  8. Verhit de olie in een koekenpan en snij de knoflook in plakjes. Bak even kort in de olie. Let op: de knoflook mag niet bruin kleuren!
  9. Maak de broccolidip. Doe de broccoli, met de cottage cheese of geitenkaas en de olie en knoflook uit de pan in een kom en pureer met de staafmixer. Breng op smaak met zout, peper en gerookt paprikapoeder en evt. met een kneepje citroensap.
  10. Snij de kaas in blokjes, leg op een mooie plank of bord en zet op tafel met de frambozen-portchutney. Snij de pies in vieren en serveer met de chips, het brood en de broccolidip. Gezellig om alles in verschillende bakjes te serveren!