Nasi goreng met boemboe van Bartje, puntpaprika, bospeen, komkommer en een gebakken ei

Vegetarisch

  • Totale tijd 45 minuten
Nasi goreng met boemboe van Bartje | Maaltijdbox recepten

Ingrediënten

In De Krat

  • 1 stuks banaansjalot
  • 5 bos bospeen
  • 1 stuks puntpaprika
  • 300 gram snijbonen
  • 200 gram nasi goreng boemboe van Bartje
  • 1 stuk komkommer
  • 2 stuks lente-ui

In Huis

  • 240 gram rijst
  • olie om te bakken
  • 1 stuks rode peper
  • 4 stuks ei
icon package

Recept stappen

  1. Bereid de rijst volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Laat goed afkoelen (zie tip).
  2. Zet een pan met een laagje water op voor de snijbonen. Snipper de banaansjalot. Schil of schrap de peen en snij in luciferstokjes. Verwijder de zaadlijsten van de paprika en snij in smalle reepjes.
  3. Verwijder de uiteindes van de snijbonen en snij ze diagonaal in reepjes van 1,5 cm. Kook 3-5 minuten vanaf dat het water kookt. Giet en spoel af met koud water.
  4. Verwarm een scheutje olie in een wok en fruit de sjalot. Voeg na ca. 5 minuten de peen en paprika aan toe en bak even mee.
  5. Maak een kuiltje in de wok en fruit de boemboe kort mee. Voeg als de geur vrij komt de rijst toe. Schep goed om, zodat alle rijst een laagje van de saus heeft. Voeg als laatste de snijbonen toe en roer door.
  6. Was ondertussen de komkommer, verwijder de uiteindes en schaaf er in de lengte lange slierten van met een kaasschaaf. Snij de lente-ui en rode peper in halve ringetjes. Halveer de rode peper in de lengte en snij in halve ringetjes – verwijder al dan niet de zaadlijsten voor minder of meer pit.
  7. Verwarm in een koekenpan wat olie en bak per persoon een ei.
  8. Serveer de nasi goreng met het gebakken ei, de rode peper, lente-ui en de komkommer.
  9. Je zou de rijst al 's ochtends of zelfs een dag van tevoren kunnen maken, om het genoeg tijd te geven om af te koelen.