Dit is ons receptenarchief t/m 2023. Heb je al een box? Log in met je bestaande e-mailadres in de Crisp app om ‘m daar te beheren.

Nasi met krokante tofu en katjangsaus van Bartje Boemboe

Vegan

  • Totale tijd minuten
Nasi met krokante tofu en katjangsaus van Bartje Boemboe | Recepten uit onze maaltijdboxen

Ingrediënten

In de box

  • 400 gram zilvervliesrijst
  • 200 gram peen
  • 1 bakje nasispecerijen
  • 1 stuks rode peper
  • 2 stuks prei
  • 250 gram tofu
  • 1 stuks paksoi
  • 200 gram katjangsaus

In Huis

  • olie om te bakken
  • 0.5 tl zout
  • naar smaak sojasaus
icon package

Recept stappen

  1. Breng de rijst (zie tip) met een dubbele hoeveelheid water en wat zout aan de kook en laat in ca. 25 minuten afgedekt (zachtjes!) gaar en droog koken, liefst m.b.v. een vlamverdeler.
  2. Schil de peen en snij in halve en kwart maantjes van 0,5 cm.
  3. Verwarm flink olie in een grote wok en fruit de specerijen kort aan. Voeg de peen toe en bak zachtjes verder. Verwijder indien gewenst de zaadlijsten van de rode peper, snij in stukjes en bak zachtjes mee. Verwijder alleen het donkerste groen van de prei, kerf in de lengte in, spoel zand ertussenuit en snij in dunne ringen, voeg toe en bak nog 6-8 minuten.
  4. Laat de tofu uitlekken.
  5. Snij de steel van de paksoi in plakjes en het blad in reepjes. Bak de steel een paar minuten mee met de groente.
  6. Breng de groenten als ze beetgaar zijn goed op smaak met de aangegeven hoeveelheid zout.
  7. Giet de rijst af en voeg samen met het paksoi blad toe aan de groenten.
  8. Snij de tofu in dunne plakjes van 0,5 cm en bak in ca. 5 minuten in ruim olie rondom bruin. Voeg wat sojasaus en peper naar smaak toe.
  9. Zet een steelpannetje op met de katjangsaus en voeg per 100 gram, 100 ml water toe. Warm langzaam op tot een gladde pindasaus. Blijf roeren. Voeg nog wat water toe als de saus te dik wordt. Bartje zegt altijd: hou de pindasaus goed dun, zo hoort het!
  10. Serveer de nasi met de krokant gebakken tofu en royaal katjangsaus.
  11. Goed om te weten: In de nasikruiden (bij 4p) zit: 1 tl korianderpoeder, 1 tl komijnpoeder, 1 tl gemberpoeder, 1 tl laos, 1 tl kurkumapoeder, 1 tl fenegriek zaadjes en 4 tl knoflookpoeder. In het 2p bakje zit de helft.
  12. Tip: Je hebt extra rijst gekregen voor grote eters.