Nasi met sojakip en katjangsaus van Bartje Boemboe

Kip

  • Totale tijd minuten
Nasi met kipstukjes en katjangsaus van Bartje Boemboe | Maaltijdbox recepten

Ingrediƫnten

In De Krat

  • 300 gram zilvervliesrijst
  • 2 stuks lente-ui
  • 1 stuks rode peper
  • 200 gram peen
  • 1 stuks prei
  • 1 bakje nasi specerijen
  • 200 gram spitskool
  • 400 gram gemarineerd kippendijstukjes
  • 200 gram katjangsaus

In Huis

  • olie om te bakken
  • 1 teentjes knoflook
icon package

Recept stappen

  1. Zie tip 1. Breng de rijst met een dubbele hoeveelheid water en wat zout aan de kook en laat in ca. 25 minuten (zachtjes!) gaar en droog koken, liefst m.b.v. een vlamverdeler.
  2. Snij de lente-ui in ringetjes (ook het groen). Verwarm olie in een wok en fruit zachtjes. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snij in kleine stukjes. Hak de knoflook fijn. Voeg beide toe en fruit mee.
  3. Schil en snij de peen in kleine blokjes, voeg bij de lente-ui. Snij de prei in ringen, was goed en voeg samen met de nasi specerijen toe. Snij de spitskool in dunne reepjes, voeg toe en bak 8-10 minuten tot de groenten gaar zijn.
  4. Verwarm olie in een koekenpan en bak de kipstukjes bruin en gaar. Breng op smaak met peper en zout.
  5. Zet een steelpannetje op met de katjangsaus en voeg per 100 gram, 100 ml water toe. Warm langzaam op tot een gladde pindasaus. Blijf roeren. Voeg nog wat water toe als de saus te dik wordt. Bartje Boemboe zegt altijd: hou de pindasaus goed dun, zo hoort het!
  6. Zie tip 2.
  7. Voeg de rijst als hij gaar is bij de groenten. Bak ca. 5 minuten mee en schep op het laatst de kip (incl. marinade uit de pan) door de nasi. Breng goed op smaak met peper en zout en serveer met de katjangsaus.
  8. Goed om te weten: De kip is gemarineerd in ketjap, knoflookpoeder, sojasaus, honing en citroensap.
  9. In de nasikruiden (bij 4p) zit: 1 tl korianderzaad, 1 tl komijnpoeder, 1 tl gemberpoeder, 1 tl laos, 1 tl kurkumapoeder. In het 2p bakje zit de helft.
  10. 1: Mocht je eerder tijd hebben dan kun je de rijst alvast koken en laten afkoelen. Zo ben je in de avond nog sneller klaar. 2: Het gerecht is vullend genoeg, maar je kan er nog een spiegeleitje bij bakken als je dat in huis hebt en lekker vindt.