Nasi met spiegeleitje, gebakken uitjes en katjangsaus van Bartje Boemboe

Vegetarisch

  • Totale tijd 35 minuten
Nasi met spiegeleitje gebakken uitjes en katjangsaus van Bartje Boemboe | Maaltijdbox recepten

Ingrediënten

In De Krat

  • 300 gram zilvervliesrijst
  • 2 stuks lente-ui
  • 1 stuks rode peper
  • 200 gram peen
  • 1 stuks prei
  • 1 bakje nasi specerijen
  • 300 gram spitskool
  • 4 stuks eieren (voor spiegelei)
  • 200 gram katjangsaus
  • 2 stuks eieren (in de nasi)
  • naar smaak gebakken uitjes

In Huis

  • olie om te bakken
  • 2 teentjes knoflook
  • scheutje ketjap
icon package

Recept stappen

  1. Zie tip. Breng de rijst met een dubbele hoeveelheid water en wat zout aan de kook en laat in ca. 25 minuten (zachtjes!) gaar en droog koken, liefst m.b.v. een vlamverdeler.
  2. Snij de lente-ui in ringetjes (ook het groen). Verwarm olie in een wok en fruit zachtjes. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snij in kleine stukjes. Hak de knoflook fijn. Voeg beide toe en fruit mee.
  3. Schil en snij de peen in kleine blokjes, voeg bij de lente-ui. Snij de prei in ringen, was goed en voeg samen met de nasi specerijen toe. Snij de spitskool in dunne reepjes, voeg toe en bak 8-10 minuten tot de groenten gaar zijn.
  4. Verwarm olie in een koekenpan en bak een spiegeleitje per persoon. Breng op smaak met peper en zout.
  5. Zet een steelpannetje op met de katjangsaus en voeg per 100 gram, 100 ml water toe. Warm langzaam op tot een gladde pindasaus. Blijf roeren. Voeg nog wat water toe als de saus te dik wordt. Bartje Boemboe zegt altijd: hou de pindasaus goed dun, zo hoort het!
  6. Voeg de rijst als hij gaar is bij de groenten. Bak ca. 5 minuten mee. Breek er op het laatst een ei boven en schep goed om. Breng goed op smaak met peper, zout en een scheutje ketjap. Leg het gebakken eitje op de nasi en garneer royaal met de gebakken uitjes. Serveer met de katjangsaus.
  7. In de nasikruiden (bij 4p) zit: 1 tl korianderzaad, 1 tl komijnpoeder, 1 tl gemberpoeder, 1 tl laos, 1 tl kurkumapoeder. In het 2p bakje zit de helft.
  8. Mocht je eerder tijd hebben dan kun je de rijst alvast koken en laten afkoelen. Zo ben je in de avond nog sneller klaar.