Nasi met tofuspiesjes, gebakken uitjes en katjangsaus van Bartje Boemboe

Vegan

  • Totale tijd minuten
Nasi met tofuspiesjes gebakken uitjes en katjangsaus van Bartje Boemboe | Maaltijdbox recepten

Ingrediƫnten

In De Krat

  • 300 gram zilvervliesrijst
  • 300 gram gefrituurde tofu
  • 4 stuks lente-ui
  • 1 stuks rode peper
  • 200 gram peen
  • 1 stuks prei
  • 300 gram spitskool
  • 1 bakje nasi specerijen
  • 200 gram katjangsaus
  • naar smaak gebakken uitjes

In Huis

  • 2 el ketjap
  • olie om te bakken
  • 2 teentjes knoflook
icon package

Recept stappen

  1. Zie tip. Breng de rijst met een dubbele hoeveelheid water en wat zout aan de kook en laat in ca. 25 minuten (zachtjes!) gaar en droog koken, liefst m.b.v. een vlamverdeler.
  2. Snij de tofu in blokjes van 2 cm. Meng met de ketjap, peper en zout en laat marineren.
  3. Snij de lente-ui in ringetjes (ook het groen). Verwarm olie in een wok en fruit zachtjes. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snij in kleine stukjes. Hak de knoflook fijn. Voeg beide toe en fruit mee.
  4. Schil en snij de peen in kleine blokjes, voeg bij de ui. Snij de prei in ringen, was goed en voeg samen met de nasi specerijen toe. Snij de spitskool in dunne reepjes, voeg toe en bak 8-10 minuten tot de groenten gaar zijn.
  5. Verwarm olie in een koekenpan en bak de gemarineerde tofublokjes ca. 5 minuten rondom bruin. Je kan de blokjes ook aan een spies rijgen en in een grillpan rondom bakken.
  6. Zet een steelpannetje op met de katjangsaus en voeg per 100 gram, 100 ml water toe. Warm langzaam op tot een gladde pindasaus. Blijf roeren. Voeg nog wat water toe als de saus te dik wordt. Bartje Boemboe zegt altijd: hou de pindasaus goed dun, zo hoort het!
  7. Voeg de rijst als hij gaar is bij de groenten. Bak ca. 5 minuten mee. Breng goed op smaak met peper en zout. Serveer met de tofu en katjangsaus. Garneer royaal met de gebakken uitjes.
  8. In de nasikruiden (bij 4p) zit: 1 tl korianderzaad, 1 tl komijnpoeder, 1 tl gemberpoeder, 1 tl laos, 1 tl kurkumapoeder. In het 2p bakje zit de helft.
  9. Mocht je overdag tijd hebben dan kun je de rijst alvast koken en laten afkoelen. Zo ben je in de avond sneller klaar.