Skip to main content

Nasi met veel groenten en kalfsvlees in kerriesaus

Rund

  • Totale tijd 45 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 200 g Volkoren basmatirijst
  • 400 g Kalfsreepjes
  • 200 g Wortel
  • 2 stuk(s) Prei
  • 500 g Chinese kool
  • 2 stuk(s) Paksoi
  • 1 stuk(s) Ui

In Huis

  • 4 stuk(s) Knoflook
  • om te bakken Zonnebloemolie
  • 1 blokje(s) Groentebouillon
  • 2 el Kerriepoeder
  • 1 el Bloem
  • 100 ml Melk
icon package

Recept stappen

  1. Je hebt meerdere keren ui en wortel nodig deze week.
  2. 1. Breng 50 gram rijst pp aan de kook in 100 ml water pp. Voeg zout toe en kook zachtjes gaar in 25 min.
  3. 2. Leg het vlees op een bord en dep zo nodig droog.
  4. 3. Schil de wortel, halveer in de lengte en snij in halve maantjes. Kerf de prei in de lengte in, spoel het zand er tussenuit en snij in dunne ringen.
  5. 4. Snij (een deel van) de Chinese kool in kwarten en dan in dunne reepjes.Spoel de paksoi goed af, snij het wit in plakjes en het groen in repen en hou apart.
  6. 5. Snipper de ui. Hak de knoflook fijn.
  7. 6. Verwarm in een flinke wok wat zonnebloemolie en fruit daarin de helft(!) van de ui en alle wortel. Voeg 3/4 (!) van de knoflook toe met de prei, de Chinese kool en het wit van de paksoi. Bak en roer af en toe om. Kruimel er een half bouillonblokje bij.
  8. 7. Bestrooi het vlees met peper en zout. Verhit wat olie in een koekenpan. Bak het vlees snel en kort bruin (zo nodig in porties), haal uit de pan en zet weg op een bord. Voeg de kerriepoeder bij het bakvet, laat even bruisen en voeg dan de andere helft van de ui en de rest van de knoflook toe. Laat zachtjes bakken terwijl je met de groenten verder gaat.
  9. 8. Voeg de afgegoten rijst bij de groenten en maak goed op smaak met peper en zout. Voeg het groen van de paksoi toe en bak nog een paar minuten door.
  10. 9. Voeg de bloem bij de ui en kerrie, roerbak 1 minuut en voeg dan de melk toe. Breng zachtjes aan de kook en laat inkoken tot een mooie saus (voeg zo nodig nog melk toe). Voeg op het laatst het vlees erbij en serveer bij de gebakken rijst.