No-waste bloemkoolsoep met witte bonen, toast met gebakken oesterzwammen en roodlof-appel-koolrabi slaatje

Vegetarisch

  • Totale tijd 40 minuten
No waste bloemkoolsoep oesterzwammen op toast en salade | Maaltijdbox recepten

Ingrediënten

In De Krat

  • 1 stuks ui
  • 1 stuks bloemkool
  • 2 stuks roodlof
  • 1 stuks appel
  • 200 gram koolrabi
  • 300 gram oesterzwammen
  • 1 blik cannellinibonen
  • 4 sneetjes pain au levain brood
  • 75 gram rucola

In Huis

  • 1000 ml kokend water (voor bouillon)
  • olie om in te bakken
  • 2 blokjes groentebouillon
  • 1 tl mosterd
  • 1 el balsamicoazijn
  • 3 el olijfolie extra vierge
  • 1 teentje knoflook
  • 1 tl gedroogde tijm
  • citroensap (uit een flesje)
  • 0.5 tl chilivlokjes
icon package

Recept stappen

  1. Zet de waterkoker aan voor de bouillon.
  2. Snipper de ui en fruit zachtjes in wat olie in een ruime soeppan.
  3. Verwijder intussen alleen het onderste deel van de bloemkoolstronk en eventueel lelijke bladeren. De rest gaan we allemaal gebruiken! Snij de bloemkool grof en voeg bij de ui. Roer een paar keer stevig om en voeg het kokende water toe met de bouillonblokjes. Kook in ca. 15 minuten zachtjes gaar.
  4. Maak een dressing van de mosterd, balsamicoazijn en olijfolie extra vierge. Breng op smaak met zout en peper en zet weg.
  5. Verwijder het hart van de roodlof en snij in repen. Snij de appel met schil in dunne partjes. Schil de koolrabi en snij in kleine blokjes van 0.5 cm. Voeg bij de dressing.
  6. Scheur de oesterzwammen in stukken. Verwarm olie in een koekenpan en bak op hoog vuur. Hak de knoflook fijn. Voeg op het laatst toe samen met de gedroogde tijm, schud een paar keer om en zet het vuur uit (je wilt niet dat de knoflook verbrandt). Breng op smaak met peper en zout. Hou warm.
  7. Voeg de bonen bij de soep, inclusief het vocht. Hou eventueel wat bonen apart om te garneren. Pureer de soep. Breng op smaak met een flinke kneep citroensap, peper en de chilivlokjes.
  8. Snij het brood in sneetjes en rooster in de broodrooster (of leg onder de grill). Leg op een bord en besprenkel met olijfolie extra vierge. Verdeel de oesterzwammen erover.
  9. Schep driekwart van de rucola door de sla. Schenk de soep in kommen en garneer met wat olijfolie extra vierge, wat cannellinibonen en de overgebleven rucola. Serveer met de toast en salade.
  10. Heb je walnoten in huis? Lekker om deze over de salade heen te strooien!