Skip to main content

Noedel-kippensoep met sperzieboontjes en paprika

  • Totale tijd 40 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 440 g Kippendijenvlees
  • 300 g Sperziebonen
  • 200 g Groene kool
  • 1 stuk(s) Paprika
  • naar smaak Korianderblad

In Huis

  • 1 el Plantaardige olie
  • 2 stuk(s) Bouillonblokje
  • 2 el Sojasaus
  • 1 tl Vissaus
  • 1 cm Gember
  • 1 teen Knoflook
  • 100 g Noedels
  • naar smaak Peper en zout
icon package

Recept stappen

  1. 1. Verhit 1 eetlepel van de olie in een koekenpan en bestrooi de kippendijen met peper en zout. Bak het vlees om en om een beetje bruin.
  2. 2. Breng een pan met 1,5 l water aan de kook en voeg de bouillonblokjes, de sojasaus en de vissaus toe. Snij de gember in plakjes en doe erbij. Snij de knoflook in de lengte in vieren en doe erbij.
  3. 3. Doe de kippendijen in de bouillon en breng aan de kook. Laat zachtjes ca. 20 minuten trekken.
  4. 4. Breng een pan met water aan de kook. Dop de sperziebonen en breek in stukken. Snij de groene kool in heel dunne reepjes. Blancheer de sperziebonen en de kool één voor één enkele minuten totdat ze beetgaar zijn. Kook de noedels in hetzelfde water volgens gebruiksaanwijzing.
  5. 5. Verdeel de noedels en geblancheerde groenten over vier grote kommen of soepborden. Snij de paprika in dunne reepjes en leg erbij.
  6. 6. Controleer na 20 minuten kooktijd van de soep of de kip gaar is. Haal de filets uit de bouillon en trek met twee vorken aan stukken. Verdeel het vlees over de soepkommen.
  7. 7. Schenk de hete bouillon over de groenten, kip en noedels. Bestrooi met korianderblad en serveer.
  8. <br>Tip: Maak de soep vegetarisch door de kip te vervangen door blokjes tofu en de kippenbouillon te vervangen door groentebouillon.