Skip to main content

Noedelgroentensoep met een eitje

Vegetarisch

  • Totale tijd 30 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 4 stuk(s) Eieren
  • 200 g Bloemkool
  • 200 g Prei
  • 1 stuk(s) Paksoi
  • 1 handje(s) Tauge
  • 1 stengel(s) Lente-ui
  • 4 takje(s) Peterselie

In Huis

  • 1 liter Water
  • 1 blokje(s) Groentebouillon
  • 1 el Sojasaus
  • 200 g Noedels
  • 2 el Limoensap
icon package

Recept stappen

  1. Breng water met het bouillonblokje en de sojasaus aan de kook. Breng zo nodig verder op smaak met wat bouillon of sojasaus.
  2. Breng een klein pannetje met water aan de kook. Kook hierin de eieren halfzacht in 7 minuten. Laat schrikken onder koud stromend water. Kook de noedels volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking. Giet af en spoel onder koud stromend water om nagaren te voorkomen. Verdeel over grote soepkommen of soepborden.
  3. Verdeel de bloemkool in roosjes. Snij de prei in ringetjes en spoel goed schoon. Stoom bloemkool en prei beetgaar in een groentestomer. Snij de paksoi in vieren en stoom eveneens gaar. Verdeel de gestoomde groenten over de noedels op de borden. Leg in elk bord een plukje taugé.
  4. Breng de bouillon weer aan de kook. Pel de eieren en halveer. Snij de lente-ui in ringen. Schenk de hete bouillon over de groenten en noedels. Knijp er wat limoensap over uit.
  5. Leg een ei in elke soepkom, knip er wat peterselie over en bestrooi met lente-ui.
  6. Bestrooi eventueel met wat shichimi togarashi.