Skip to main content

Noedelomelet met portobello en Zaanse sambal met geroerbakte broccoli en komkommersla

Vegetarisch

  • Totale tijd 30 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 4 stuks portobello
  • 60 gram noedels
  • 2 stronken broccoli
  • 8 stuks eieren
  • 2 el Zaanse sambal
  • 1 stuks rode peper
  • 1 stuks komkommer

In Huis

  • 3 teentjes knoflook
  • om te bakken olie
  • scheutje melk
  • 2 el sojasaus
  • 2 el azijn
  • 1 tl suiker
icon package

Recept stappen

  1. Breng twee pannen water met wat zout aan de kook (voor de broccoli en noedels*).
  2. Snij de portobello's doormidden en dan in plakken van een halve cm. Hak de knoflook fijn. Verwarm een scheutje olie en bak de portobello’s op hoog vuur aan. Draai het vuur zacht, roer 2/3 (!) van de knoflook erdoor en laat nog even wat garen. Haal de paddenstoelen uit de pan en zet even weg.
  3. Kook de noedels* eerst 3 minuten op hoog vuur, draai het vuur helemaal zacht een kook nog eens 6 minuten. Giet af en spoel af met koud water.
  4. Snij de broccoli in roosjes en de steel in stukjes. Kook in 5 minuten beetgaar. Giet af en laat uitlekken.
  5. Klop de eieren los in een kom met een heel klein scheutje melk, de sambal, sojasaus en peper.
  6. Verwijder de zaadlijsten uit de rode peper en snij in reepjes. Veeg de paddenstoelen-pan schoon, verwarm een scheutje olie en fruit de rode peper en de rest van de knoflook kort aan.
  7. Voeg uitgelekte broccoli toe en bak eventjes kort mee. Breng op smaak met zout en als je het in huis hebt een drupje sesamolie. Haal uit de pan en houd warm.
  8. Snij de komkommer in de lengte doormidden, verwijder de zaadjes en snij in halve maantjes. Meng met 2 el chilisaus (voor 4p) en een snufje zout.
  9. Voeg de uitgelekte noedels en de paddenstoelen toe aan het eiermengsel. Verwarm nu in dezelfde koekenpan weer wat olie en bak daarin de omelet een beetje bruin en net gaar, hij mag nog een beetje zacht zijn van binnen (Bij 4p zijn waarschijnlijk 2 koekenpannen nodig, of bak er twee na elkaar).
  10. Snij de komkommer in de lengte doormidden, verwijder de zaadjes en snij in halve maantjes. Meng met de azijn, suiker, wat zout en een beetje van de sambal naar smaak. Serveer bij de omelet en geroerbakte broccoli.
  11. * Dit is niet nodig als je de noedels al hebt meegekookt bij het wokgerecht.