Skip to main content

Noedelroerbak met verse groenten

Vegetarisch

  • Totale tijd 20 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 1 bosje(s) Lente-ui
  • 1 stuk(s) Wortel
  • 200 g Spitskool
  • 1 handje(s) Tauge

In Huis

  • 250 g Noedels
  • 1 tl Sesamolie
  • 1 bosje(s) Koriander
  • 3 teentje(s) Knoflook
  • 4 cm Gember
  • 1 stuk(s) Rode peper
  • 1 stuk(s) Limoen
  • 50 g Cashewnoten
  • om te bakken Olie
  • 2 el Sojasaus
  • 1 el Vissaus
icon package

Recept stappen

  1. Kook de noedels volgens gebruiksaanwijzing. Giet af en overgiet met koud water om nagaren te voorkomen. Laat goed uitlekken in een zeef en besprenkel met de sesamolie. Schud goed door.
  2. Bereid alle groenten etc. voor. Hak de koriander grof. Pers de knoflook en rasp de gember. Snijd de lente-uitjes in ringetjes. Verwijder zaad en zaadlijsten van de rode peper en snijd in ringetjes. Snijd de limoen in partjes. Snijd schuine dunne plakjes van de winterwortel. Snijd de kool in dunne reepjes.
  3. Rooster de cashewnoten in een droge koekenpan tot ze goudbruin zijn.
  4. Verhit olie in een wok of grote koekenpan en roerbak de knoflook en gember minder dan een halve minuut. De knoflook mag niet bruin worden. Dan wordt hij bitter. Voeg de lente-ui, wortel en kool toe en roerbak 2 minuten. Voeg de noedels toe en roerbak tot ze goed warm zijn. Schenk de sojasaus en vissaus er bij en schep om. Roer er de taugé door en roerbak een halve minuut.
  5. Verdeel over vier grote kommen. Bestrooi met de noten, de rode peper en het korianderblad.
  6. Serveer met een stukje limoen om er over te knijpen.