Skip to main content

Noedels met andijvie en tofu uit de wok

Vegetarisch

  • Totale tijd 35 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 250 g Eiernoedels
  • 400 g Tofu
  • 1 el Sesamzaad
  • 2 bakje(s) Champignons
  • 2 krop(pen) Andijvie
  • 100 g Cashewnoten

In Huis

  • 2 el Ketjap manis
  • 2 teentje(s) Knoflook
  • 1 tl Sesamolie
  • naar smaak Sojasaus
  • naar smaak Sambal
  • om te bakken Olie
icon package

Recept stappen

  1. Gaar de eiermie volgens de bereidingswijze op de verpakking. Meng wat olie erdoor wanneer afgegoten zodat het niet zo gaat plakken.
  2. Pers zoveel mogelijk vocht uit de tofu m.b.v. keukenpapier en snij in blokjes.
  3. Verhit een scheutje (arachide)olie in een koekenpan en bak de tofublokjes om en om in circa 6 minuten goudbruin. Voeg de sesamzaadjes toe en bak circa 1 minuut mee. Schenk de ketjap manis erbij, roer de tofu goed door de ketjap manis totdat de tofu er volledig mee bedekt is. Hou warm.
  4. Pel en snij de knoflook grof. Snij de champignons in vieren.
  5. Verhit een scheutje olie in een wok en bak de champignons circa 5 minuten. Voeg dan de knoflook toe en vlak daarna ook de cashewnoten.
  6. Snij de andijvie in vieren, verwijder de onderkant en snij in repen. Voeg de andijvie toe aan de champignons en bak circa 4 minuten tot de andijvie volledig geslonken en gaar is. Knip de mie een paar keer met een schaar zodat het makkelijker mengt en roer het door de groenten. Breng op smaak met (sesam)olie en nog wat (zoute) sojasaus (of ketjap als je geen sojasaus hebt).
  7. Serveer de mie met de ketjap-tofu en sambal naar smaak.