Skip to main content

Noedels met andijvie, paksoi, champignons, tofu en cashewnoten

Vegan, Snel klaar

  • Totale tijd 35 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 0.5 pak noedels
  • 300 gram gefrituurde tofu
  • 1 el sesamzaad
  • 400 gram champignons
  • 2 stronken paksoi
  • 200 gram andijvie
  • 60 gram cashewnoten

In Huis

  • olie om te bakken
  • 2 el ketjap manis
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 tl (sesam)olie
  • sojasaus (naar smaak)
  • sambal (naar smaak)
icon package

Recept stappen

  1. Gaar de noedels volgens de bereidingswijze op de verpakking. Let op! Wij doen op de Krat altijd een half pak (twee blokjes) voor 4p. Maar stem dit af op je eigen situatie. Meng wat olie erdoor wanneer afgegoten zodat het niet zo gaat plakken.
  2. Snij de tofu in blokjes. Verhit een scheutje (arachide)olie in een koekenpan en bak de blokjes al omscheppend warm en een beetje knapperig. Voeg de sesamzaadjes toe en bak circa 1 minuut mee. Schenk de ketjap manis erbij, roer de tofu goed door de ketjap manis totdat de tofu er volledig mee bedekt is. Hou warm.
  3. Pel en snij de knoflook grof. Snij de champignons in vieren. Verhit een scheutje olie in een wok en bak de champignons circa 5 minuten. Voeg dan de knoflook toe.
  4. Spoel de paksoi af, snij het wit in plakjes en het blad in repen. Voeg bij de champignons en bak even mee.
  5. Knip de mie een paar keer met een schaar zodat het makkelijker mengt en roer het door de groenten. Breng op smaak met (sesam)olie en nog wat (zoute) sojasaus (of ketjap als je geen sojasaus hebt). Hak de cashewnoten grof.
  6. Spoel de andijvie af, snij in vieren en snij in repen. Voeg de andijvie bij de noedels en groenten, roer een paar keer om tot ze net geslonken is.
  7. Serveer direct met de tofu, de cashewnoten en sambal naar smaak.